Cota 1,05: Hayssam nu mai e in tara. Inca din ziua eliberarii de catre Curtea de Apel Bucuresti, Omar Hayssam a cerut sa i se ridice interdictia de a parasi Romånia pentru ca ar vrea sa se trateze intr-o clinica din strainatate. Mult timp s-a
Cota 1,05: Hayssam nu mai e in tara. Inca din ziua eliberarii de catre Curtea de Apel Bucuresti, Omar Hayssam a cerut sa i se ridice interdictia de a parasi Romånia pentru ca ar vrea sa se trateze intr-o clinica din strainatate. Mult timp s-a crezut ca este vorba de un spital din Geneva, dar ziarul nostru a aflat ca ultimele teste medicale facute de sirian au fost trimise la o clinica din Israel. I-au spus doctorii de acolo ca exista vreo sansa de a fi salvat? Daca a iesit din tara, Hayssam nu a facut-o pe cai legale

Cota 50: Familia lui Omar Hayssam a anuntat ieri, imediat dupa emiterea noului mandat de arestare, ca nu stie unde este Omar pentru ca, acum cåteva zile, medicii i-au spus ca mai are de trait doar sase luni si, deprimat, a lasat acasa telefonul mobil si a plecat prin tara impreuna cu Violeta, mama ultimului sau copil, pentru un tratament naturist pe Valea Prahovei. Varianta este putin credibila, dat fiind ca se apropie de definitivare ancheta legata de eliberarea sa in baza unei simple adeverinte medicale

Blocat la pariuri: La penultimul termen de judecata, avocatii lui Omar Hayssam au sustinut ca el este internat la un sanatoriu din Valenii de Munte. Ziarul nostru a verificat, si in aceasta statiune montana este doar un spital orasenesc si, la 7 kilometri, un sanatoriu de TBC. Mai mult, surse din Ministerul Administratiei si Internelor ne-au declarat ca, ieri, cadrele postului local de politie au verificat zona si nu au gasit nici o urma a trecerii lui Hayssam pe acolo. Din respect, va rugam nu puneti banii pe aceasta varianta. Mai bine ii cheltuiti pe ziare
Lovitura de teatru in dosarul rapirii. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a decis rearestarea lui Omar Hayssam, de data aceasta pentru sustragere de la procesul penal. Prea tarziu, credem noi. Dupa repetatele absente de la termenele de judecata, Omar Hayssam va fi dat acum in urmarire generala si, poate, internationala, daca se dovedeste ca a parasit Romania. Ilegal, pentru ca, in momentul revocarii mandatului de arestare, judecatorii i-au impus interdictia de a parasi teritoriul tarii.

Dupa un scandal imens privind implicarea in rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, dupa ce Traian Basescu i-a avertizzat pe cei care contribuie la eliberarea sirianului ca vor fi considerati complici, Omar Hayssam a fost pus in libertate prin demersurile facute de mai multe persoane - judecator, procuror, medici, avocati etc. Cum era de asteptat, sirianul, mai cu acte, mai fara, nu prea s-a prezentat in instanta pentru a fi audiat.

Sanatoriul TBC
Asa se face ca avocatii au anuntat, la penultimul termen, ca sirianul s-a internat la un sanatoriu din Valenii de Munte, insa nu au reusit sa depuna la dosar acte doveditoare. Normal, pentru ca, interesandu-ne, am aflat ca, in Valenii de Munte, din Prahova, nu exista nici un sanatoriu, ci un spital orasenesc. La 5-7 kilomtri de Valenii de Munte, exista, in localitatea Drajna, un sanatoriu pentru TBC. Nu credem ca ii este de folos lui Omar Hayssam. Directorul sanatoriului ne-a spus ca nu exista nici un pacient cu numele de Omar.

De-a hotii si vardistii
De acum incolo, ne asteptam la o goana a politistilor dupa Omar Hayssam, pentru a pune in aplicare mandatul de arestare emis, ieri, de Curtea de Apel Bucuresti. O goana asemanatoare celei din cazul lui Gregorian Biviolaru, Severin Tcaciuc si altii fugari celebri. Sa nu cumva sa fi parasit Romania, asa cum ne-au ajuns noua la ureche informatiile. In cazul acesta, praful se va alege de dosarul rapirii. Dar complicii depsre care vorbea Traian Basescu?

Odiseea judiciara a sirianului Omar Hayssam5 aprilie 2005
Omul de afaceri Omar Hayssam este incarcerat, in urma unui mandat de arestare emis pentru infractiuni economice, intr-un dosar care privea achizitia mai multor capete de tractor maca Volvo. Prejudiciul a fost stabilit la apriximativ 1,8 milioane de euro.

16 aprilie 2005
Hayssam este arestat in dosarul 276/D/P/2005, in care mai este cercetat fratele sau Omar Mohamad, precum si Emile Raja El Assal, Gheorghe Iosif si Mihai Nasture. Toti su fost trimisi in judecata pentru bancruta frauduloasa, crima organizata si spalare de bani.

27 mai 2005
Omar Hayssam este acuzat oficial de terorism, dupa ce procurorii au stabilit ca este implicat in rapirea celor trei jurnalisti romani din Irak. Imediat este emis un nou mandat de arestare pe numele sau.

18 iulie 2005
judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus cercetarea in libertate a lui Omar Hayssam in dosarul Volvo.
10 martie 2006
Judecatorii instantei supreme au stabilit ca Omar Hayssam poate fi judecat in stare de libertate in dosarul privind afacerea Foresta Nehoiu. Astfel, sirianul scapa de unul dintre cele doua mandate de arestare ramase.

27 aprilie 2006
In urma unor cereri repetate ale avocatilor sai, care au invocat starea de sanatate a sirianului, Omar Hayssam paraseste spitalul.

9 mai 2006
“Gardianul” publica detalii despre eliberarea omului de afaceri si trage un prim semnal de alarma despre corectitudinea actelor care au fost puse la dosar

31 mai 2006


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.