Importurile cresc intr-un ritm mult mai alert decat exporturile, marind astfel deficitul balantei comerciale. De partea cealalta, diferenta dintre veniturile si cheltuielile bugetare - deficitul de cont curent - a ajuns la 2,5% din PIB si se estimeaz
Importurile cresc intr-un ritm mult mai alert decat exporturile, marind astfel deficitul balantei comerciale. De partea cealalta, diferenta dintre veniturile si cheltuielile bugetare - deficitul de cont curent - a ajuns la 2,5% din PIB si se estimeaza ca va spori pana la 3% in 2006. Statisticile oficiale arata cum productia industriala creste spectaculos, de la luna la luna, insa cifrele de afaceri tot mai mici ale industriasilor arata ca, de fapt, productia lor se duce mai mult in depozitele de stocuri decat la vanzare. Comerciantii sunt singurii care mai raporteaza cresteri, insa ceea ce cumpara si apoi vand ei, mai scump, nu prea mai e marfa romaneasca. Sunt importuri sau, cel mult, produse autohtone obtinute cu materii prime din import. Asta-iarna cumparam manusi romanesti din piele de oaie crescuta in Etiopia; acum, ne luam camasi si tricouri din bumbac american, cusute in Romania cu ata din Germania.La randul lor, investitorii de pe piata de capital isi pun mainile-n cap vazand cum rezultatele primelor sase luni ale fondurilor de investitii sunt negative pe toata linia. Administratorii de fonduri care au investit in actiuni au portofolii mai subtiri cu peste 11%, fata de inceputul anului, iar cele care si-au diversificat plasamentele inregistreaza pierderi de peste 6%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.