Autoritatile intentioneaza sa finalizeze ordonanta ce prevede acordarea unei subventii de 45% din pretul cu care producatorii achizitioneaza combustibilul. De asemenea se intentioneaza inlocuirea pretului national de referinta cu preturi locale. Aces
Autoritatile intentioneaza sa finalizeze ordonanta ce prevede acordarea unei subventii de 45% din pretul cu care producatorii achizitioneaza combustibilul. De asemenea se intentioneaza inlocuirea pretului national de referinta cu preturi locale. Aceste masuri coroborate vor duce la o crestere a tarifelor in medie cu 5-6%. "Incercam ca de la 1 august sa trecem la preturi locale de referinta la energia termica.
Trebuie sa definitivam proiectul de ordonanta de urgenta ca sa fie rapid adoptat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare. Dupa aceea, ar trebui ca pana la 1 septembrie sa fie elaborate normele de aplicare ale respectivei ordonante", sustin intr-o declaratie reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citati de agentia NewsIn. O consecinta imediata a trecerii la preturi locale de referinta va fi majorarea tarifelor la energia termica. Noul pret al energiei termice va afecta in mai mare masura buzunarul romanilor incepand cu startul sezonului rece.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.