The Stagecoach, Western, SUA, 1939, TVR Cultural, 19,35, Joi, 20 iulie
Western clasic, care a eclipsat toate celelalte filme ale acestui popular gen turnate pana atunci si care le-a influentat in mai mica sau mai mare masura pe cele cu adevarat re
The Stagecoach, Western, SUA, 1939, TVR Cultural, 19,35, Joi, 20 iulie
Western clasic, care a eclipsat toate celelalte filme ale acestui popular gen turnate pana atunci si care le-a influentat in mai mica sau mai mare masura pe cele cu adevarat remarcabile realizate de atunci incoace. Este, in acelasi timp, primul western sonor al marelui JOHN FORD, care isi dovedise deja geniul in cele doua epopee ale Far Westului. THE IRON HORSE (Calul de fier - 1924) si THREE BAD MEN (Trei ticalosi - 1926), in cei 13 ani scursi de la terminarea acestui din urma film ducandu-si la perfectiune mijloacele artistice in abordarea genului care l-a facut faimos. Inspirat dintr-o schita a unui scriitor american mai putin cunoscut, ERNEST HAYCOX, "Stage to Lordsburg" (Diligenta de Lordsburg), ca si din povestirea celebra "Boule de Suif" (Bulgare de seu) a francezului GUY DE MAUPASSANT (a carei actiune se petrece tot intr-o diligenta, in timpul razboiului franco-prusian), scenariul, iscalit de DUDLEY NICHOLS, unul din cei mai notorii profesionisti ai Hollywoodului, reuneste mai multe arhetipuri ale Vestului Salbatic, si anume un grup de personaje calatorind cu diligenta ce face legatura dintre un oras de frontiera din Arizona si localitatea Lordsburg din New Mexico.
Drumul este periculos, regiunea e infestata de incursiunile pieilor rosii conduse de razboinicul Geronimo, care a evadat din rezervatia impusa. Fiecare dintre pasagerii diligentei are insa motivele sale pentru a face o asemenea calatorie primejdioasa. Cine sunt ei?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.