Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, ieri, reincarcerarea omului de afaceri sirian Omar Hayssam, pe motiv ca acesta tergiverseaza actul de justitie si se sustrage judecatii.


Cu toate ca avocatii lui omului de afaceri
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, ieri, reincarcerarea omului de afaceri sirian Omar Hayssam, pe motiv ca acesta tergiverseaza actul de justitie si se sustrage judecatii.


Cu toate ca avocatii lui omului de afaceri au subliniat in instanta ca Omar Hayssam este internat intr-un sanatoriu de boli canceroase, la Valenii de Munte, magistratii au sustinut ca nu exista acte probatorii si au dispus reincarcerarea acestuia in cursul serii de miercuri. Magistratii au emis deja un nou mandat de arestare pe numele lui Omar Hayssam. In cazul in care nu va fi gasit, omul de afaceri va fi citat la toate domiciliile pe care le detine iar avocatii sai au posibilitatea de a depune recurs in termen de 24 de ore.
Omul de afaceri sirian este acuzat de constituirea si finantarea grupului terorist care i-a rapit, in Irak, pe jurnalistii Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. In ianuarie 2006, Hayssam a suferit o interventie chirurgicala, medicii descoperindu-i o tumoare maligna localizata la colon. Astfel, la termenul din 23 ianuarie, avocatii sai au solicitat eliberarea din arest pe motiv ca se confrunta cu grave probleme de sanatate si nu mai exista temeiuri legale pentru prelungirea mandatului de arestare preventiva. La data de 27 aprilie 2006, Hayssam a parasit Penitenciarul Rahova. Omar Hayssam mai este judecat in dosarele "Foresta Nehoiu" si "Volvo Track" in care este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni de natura economica printre care bancruta frauduloasa si spalare de bani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.