Exact zece zile au mai ramas pana la startul in noua editie a campionatului Diviziei A (sau Liga I, cum a decis FRF si LPF sa se numeasca)! Pana atunci se va disputa insa si meciul dintre castigatoarea campionatului Steaua, si castigatoarea Cupei Rom

Exact zece zile au mai ramas pana la startul in noua editie a campionatului Diviziei A (sau Liga I, cum a decis FRF si LPF sa se numeasca)! Pana atunci se va disputa insa si meciul dintre castigatoarea campionatului Steaua, si castigatoarea Cupei Romaniei, Rapid, meci care prefateaza, de cativa ani buni, startul in noul sezon competitional. Acestui meci i se spune Supercupa Romaniei si el a fost programat pentru sambata pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu" din Capitala. Cum despre aceasta partida ne vom ocupa mai pe indelete in zilele urmatoare, comentariul nostru de astazi il rezervam celor mai importante transferuri ale verii. Sau altfel spus "tunurilor" pe care le-au dat echipele noastre pe piata "miscarilor" de jucatori dintr-o tabara in alta. Si ne-am gandit tot la un fel de clasament, un top al acestora, pentru a le scoate si mai mult in relief.

CaStigatori - Lucescu, Cartu Si Rednic...
Am trecut deja in revista noutatile cu care cele 18 divizionare A pornesc la drum in campionat. Putine au fost modificarile preconizate in distributiile echipelor. Cele mai importante transferuri sunt tot cele care privesc echipele noastre fruntase.
1. Rapid cu Griffiths si Sapunaru;
2. "Poli" Timisoara cu Grigorie si Alexa;
3. Dinamo cu Ionel Ganea si Pascovici.
Sa ne oprim putin asupra acestui top. De ce Rapid se afla in fruntea lui? In primul rand pentru ca a pus mana pe doi dintre cei mai in voga jucatori ai campionatului trecut. Ryan Griffiths si Cristian Ionut Sapunaru au fost pana in aceasta vara titularii echipei care s-a batut pentru un loc fruntas in editia trecuta si multe cluburi au pus ochii pe ei. Mai exact spus, conducatorii unor grupari din primul esalon. E suficient sa spunem ca atat Steaua, cat si Dinamo i-au vizat, dar mai rapizi au fost giulestenii. I-a dorit cu ardoare in special Razvan Lucescu dupa ce acesta s-a decis sa continue cu echipa care s-a batut pana in ultima etapa pentru titlu si, in plus, a intrat si in posesia Cupei Romaniei. Rapid a reusit sa-i legitimeze pe cei doi si pentru ca asa a vrut Constantin Iacov, principalul actionar al celor din Cotroceni. Australianul este un varf rapid, tenace si percutant. Sapunaru este un jucator polivalent, cu randament la fel de bun pe orice post. Acestea sunt argumentele care ne-au determinat sa trecem pe Rapid pe primul loc in acest top al "tunurilor" verii.

Doi "caini" plecati, unul venit!
"Cainii rosii" plecati din Groapa sunt Stefan Grigorie si Dan Alexa. Ei ar fi vrut sa mai continue la Dinamo dar i-a impins spre echipa de pe Bega Gigi Netoiu, in custodia caruia se afla. Acesta, se stie, s-a aflat mereu in conflict cu Mircea Rednic, noul antrenor din Sos. Stefan cel Mare, asa ca a plecat el, si-a luat si jucatorii. Au mai ramas la Dinamo numai Niculescu si Moti. Pe Grigorie si Alexa Netoiu i-a indreptat spre Timisoara. Spre banii lui Iancu, doar nu ca ar iubi el din tot sufletul echipa banateana! Cartu avea nevoie de ei. Grigorie este unul dintre cei mai tehnici jucatori din Divizia A, are scoala Craiovei, iar Alexa este cel mai "inchizator" pe care au pus ochii si italienii care au urmarit meciul AS Roma - "Poli" Timisoara disputa la inceputul acestei saptamani.
Dar daca doi fosti "caini" au plecat, in locul lor in "Groapa" au venit doi la fel de valorosi. Ionel Ganea este atacantul "fostul", al echipei nationale. El poate fi pentru Dinamo ce-a fost Viorel Moldovan pentru Rapid. Al doilea jucator valoros al dinamovistilor este Cosmin Pascovici, constanteanul plecat din pepiniera dinamovista ca junior. Dinamo si l-a dorit mai demult, iar el a vrut sa se reintoarca acasa si iata ca cele doua dorinte s-au implinit in aceasta vara torida.
Este in afara oricarui dubiu ca Rapid, Timisoara si Dinamo s-au intarit prin legitimarea jucatorilor Ryan Griffiths, Cristian Sapunaru, Stefan Grigorie, Ionel Ganea si Cosmin Pascovici.

Tot cu Radoi, Dica Si BoStina pana la plafonare!
Dar daca cluburile Rapid, "Poli" Timisoara si Dinamo s-au miscat foarte repede in perioada de transferari, Steaua au avut in aceasta vara... picioare de lut. Sa fi obosit Mihai Stoica, vorbaretul, sau Gigi Becali, molesit de caldura, a gandit ca-i mai bine sa mearga tot pe mana vechilor stelisti. In fond este si aceasta o teorie care se bazeaza pe varianta continuitatii. A dat rezultate cam peste tot, dar numai pana la un punct. Pana cand vechii jucatori devin plafonati, iar la Steaua, si satui de bani!
Venirea lui Saban in locul lui Ogararu mie unul mi se pare un paliativ. Sper sa fiu contrazis. Iar aducerea lui Gigel Coman este la schimb cu Andrei Cristea mi se pare mai mult un "moft" al antrenorului Cosmin Olaroiu. Avea el nevoie de unul care stie foarte bine sa loveasca miseleste cu cotul? Probabil ca da, din moment ce Radoi si Nesu n-au stiut sa se bata cu niste ucrainieni de culoare de la Simferopol!?
Gigi Becali n-a umblat la bani, iar M.M. Stoica a devenit foarte tacut de cand cu povestea in care a fost implicat febletea lui Carlos. Asta nu inseamna ca Steaua este mai slaba ca in campionatul trecut. Nu, nu este. Pericolul pentru ea vine din alta parte, de la ce-a spus recent Mircea Sandu la Marea cea Mare. Pentru Steaua si numai pentru ea!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.