stiri se refera la exodul strainilor din Liban care, in doar cateva zile, pare sa devina cel mai mare dupa 1945. In paralel, fuga libanezilor din sud nu e mai putin impresionanta, ultimele cifre vorbind de peste 500.000 de oameni, facand ca situatia
stiri se refera la exodul strainilor din Liban care, in doar cateva zile, pare sa devina cel mai mare dupa 1945. In paralel, fuga libanezilor din sud nu e mai putin impresionanta, ultimele cifre vorbind de peste 500.000 de oameni, facand ca situatia umanitara din tara Cedrilor sa fie apreciata drept "catastrofala".
Imaginile unor oameni tristi, obositi si deznadajduiti, cu bagaje sumare sau ale unor copii epuizati, dormind in cele mai ciudate pozitii si prin tot felul de locuri fac inconjurul lumii. In sapte zile de razboi precipitat, "tara Cedrilor", recunoscuta prin ospitalitatea si frumusetea sa, atragand firesc zeci de mii de resortisanti straini, investitori ori turisti, a devenit un cosmar pentru toti, fie ei din sud, centru ori nord. Strainii au o sansa - repatrierea - si au recurs la ea imediat, folosind mijloace personale, ori facand parte din grupurile evacuate organizat de statele carora le apartin. Deja, pana ieri, plecasera peste 7.000 de straini. Miercuri, din portul Beirut urmau sa ridice ancora 20 de vapoare, in vreme ce alti straini au plecat cu autobuzele spre nord, in Siria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.