Razvan Lucescu are acum toate motivele din lume sa fie incantat. Desi a acceptat in aceasta vara sa ramana la Rapid, declinand oferta clubului Poli Timisoara, Lucescu junior s-a plans nu o data de subtirimea lotului pe care il are la dispozitie si, m

Razvan Lucescu are acum toate motivele din lume sa fie incantat. Desi a acceptat in aceasta vara sa ramana la Rapid, declinand oferta clubului Poli Timisoara, Lucescu junior s-a plans nu o data de subtirimea lotului pe care il are la dispozitie si, mai mult, i-a comunicat patronului George Copos sa nu-i impuna nici un obiectiv atunci cand acesta tergiversa aducerea australianului Griffiths. Iata insa ca oficialii gruparii de langa Podul Grant s-au miscat repede si au reusit sa obtina de la Inter Milano un imprumut pe un an de zile al jucatorului Ianis Zicu. Ceea ce constituie si o lovitura de imagine data de Rapid in conditiile in care "visiniii" au reusit sa il sufle pe Zicu de sub nasul rivalilor de la Dinamo.

"Da, Zicu e jucatorul nostru"
Conducerea clubului Rapid a ajuns la o intelegere cu Inter Milano, club care il are in proprietate pe Ianis Zicu pentru un imprumut pe un sezon. Daca atacantul va confirma, gruparea giulesteana va avea prima optiune pentru achizitionarea definitiva a fotbalistului. Se pare ca Rapidul a reusit aceasta lovitura si cu ajutorul antrenorului formatiei Sahtior, Mircea Lucescu. "Il Luce" ar fi fost cel care a discutat cu Massimo Moratti, patronul clubului Inter Milano (pe care il cunoaste din perioada in care a pregatit formatia interista) si l-ar fi convins pe acesta sa-l cedeze pe Ianis Zicu in Giulesti, ajutandu-l astfel pe fiul sau, Razvan, care se plangea recent de subtirimea lotului avut la dispozitie.
In ultimele zile, gruparea dinamovista a facut eforturi mari pentru a obtine imprumutul lui Zicu, dar conducatorii "nerro-azzurrilor" nu au mai dorit sa-l lase pe jucator in "Groapa", preferand sa-l imprumute giulestenilor. Argumentul acestora a fost faptul ca pana acuma l-au lasat pe fotbalist sa plece acolo unde a vrut el si impresarii sai, dar acum Inter ii va decide destinatia.

Rednic: "Mircea Lucescu a intervenit pentru acest transfer"
Antrenorul "cainilor rosii", Mircea Rednic, sustine ca stia despre aceasta mutare, asa ca n-a fost surprins de faptul ca Zicu a ajuns in Giulesti. Totodata, tehnicianul dinamovist a precizat ca Mircea Lucescu a fost cel care a intermediat aceasta afacere. "Stiam de aseara (n.r. marti seara) de acest transfer. Zicu a fost in curtea lui Dinamo, insa altcineva a vrut ca el sa ajunga la cu totul o alta echipa. Cand noi ne-am interesat de Zicu, ni s-a spus ca il putem lua doar daca il cumparam. Mircea Lucescu a intervenit pe langa Massimo Moratti iar acum Zicu s-a dus la Rapid sub forma de imprumut pe un an. Totul se leaga", a spus Rednic.
La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a lasat sa se inteleaga ca decizia ca Ianis Zicu sa ajunga la Rapid apartine altor persoane, si nu jucatorului. "Ianis este format la Dinamo si nu stiu daca alegerea ii apartine. E jucatorul lui Inter si, din cate am inteles, italienii au decis unde merge jucatorul. Ne pare rau ca nu l-am putut aduce sa joace la noi. Pana la urma, important e ca Ianis sa evolueze in campionatul romanesc, unde, in mod sigur, va atrage atentia din nou", a precizat conducatorul dinamovist.

"Cei de la Inter n-au fost multumiti de cum a crescut Zicu la Dinamo"
Intr-o declaratie acordata site-ului "dinamomania.net", impresarul Victor Becali sustine ca Inter Milano a decis sa-l imprumute pe Ianis Zicu la Rapid deoarece sefii clubului milanez n-au fost multumiti de cum s-a prezentat jucatorul dupa perioada petrecuta la Dinamo. "Inter il imprumuta pe Zicu numai la Rapid. Urmeaza ca Ianis sa se inteleaga cu Rapid, deoarece el nu a semnat inca nimic cu clubul giulestean. Inter il plateste pe jucator cu 600.000 de dolari pe sezon si are dreptul sa aleaga echipa la care acesta urmeaza sa fie imprumutat. Ei considera ca, atata timp cat a fost la Dinamo, jucatorul nu a crescut deloc. Inter are o relatie cu Mircea Lucescu, iar italienii stiu ca fiul lui e antrenor la Rapid", a afirmat procuratorul.
Victor Becali a mai precizat ca Zicu are de ales intre a semna cu Rapid sau a se intoarce la Dinamo, insa, in acest ultim caz, gruparea italiana nu-i va mai plati salariul: "Daca Zicu nu vrea sa mearga la Rapid, atunci Inter nu ii va mai plati salariul de 600.000 de dolari. Daca Ianis vine la Dinamo, iar sefii acestui club il vor plati cu 100.000 de dolari pe sezon, el va pierde astfel 500.000 de dolari".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.