Scandalul iscat in jurul introducerii asigurarii obligatorii a trecut la un nou nivel, implicand de aceasta data o institutie internationala. Forma actuala a proiectului guvernamental nu este agreata de Banca Mondiala, considera Cristian Constantines

Scandalul iscat in jurul introducerii asigurarii obligatorii a trecut la un nou nivel, implicand de aceasta data o institutie internationala. Forma actuala a proiectului guvernamental nu este agreata de Banca Mondiala, considera Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
"Aceasta opinie a fost exprimata, in repetate randuri, de catre domnul Eugene Gurenko, expertul Bancii Mondiale in probleme de asigurare-reasigurare", spune Constantinescu. Problema apare nu la nivelul ideii in sine, a principiului, ci la nivelul modalitatii de implementare.
Banca Mondiala a acordat Romaniei un imprumut de 150 milioane dolari, din care o parte importanta au fost alocati pentru elaborarea programului de reasigurare la riscul de catastrofa.

CRID, marul discordiei

Proiectul de lege elaborat de catre Guvern prevede infiintarea unei Companii de Reasigurare Impotriva Dezastrelor (CRID) care sa fie capitalizata chiar de societatile de asigurare autorizate si de Comisia de Supreveghere a Asigurarilor. Companiile de asigurari si-au exprimat scepticismul fata de reusita acestui proiect printr-o scrisoare adresata primului ministru.
"Societatile de asigurari sustin in principiu ideea obligativizarii asigurarii locuintelor dar, sub forma prezentata de guvern, acest proiect de lege este inaplicabil si inacceptabil", considera Cristian Constantinescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.