Europa se incinge Canicula pune stapanire pe intreaga Europa. In Anglia, Franta, Portugalia, decese provocate de vipie. In Romania, Ministerul Sanatatii Publice ia masuri pentru protejarea populatiei. Agentiile anunta deja de cateva zile tempe

Europa se incinge

Canicula pune stapanire pe intreaga Europa. In Anglia, Franta, Portugalia, decese provocate de vipie. In Romania, Ministerul Sanatatii Publice ia masuri pentru protejarea populatiei.

Agentiile anunta deja de cateva zile temperaturi de peste 35 de grade Celsius in majoritatea tarilor vestice. In Belgia, meteorologii au inregistrat temperaturi record de 37 de grade Celsius. Canicula a determinat vanzari masive de bauturi racoritoare, gheata si ventilatoare, dar si de piscine.
MAREA BRITANIE. In metroul londonez, temperatura s-a ridicat spre 47 de grade Celsius, iar in autobuze, spre 52 de grade, conform cotidianului Evening Standard. Pe aeroportul Heathrow, termometrele aratau 32,7 grade Celsius. Pentru a face fata caniculei, compania de transport din Londra a revopsit in alb acoperisurile autobuzelor, masura care nu prea a dat rezultate.
FRANTA. Si Parisul patimeste din cauza caniculei, la fel ca o mare parte a teritoriului Frantei, temperaturile atingand valori de 32-33 de grade Celsius, in timp ce in sud-vest termometrele indicau 37 de grade Celsius. Autoritatile au emis alerte de canicula pentru un sfert din teritoriul tarii. Astfel, circa 20 de departamente din vestul, sud-vestul si sud-estul Frantei au fost plasate in zona de alerta portocalie, care corespunde gradului trei pe scara cu patru trepte a fenomenelor meteorologice periculoase. Serviciul meteorologic francez a avertizat ca maximele termice urca pana la 37-39 de grade Celsius.
Autoritatile portugheze au decretat alerta pe tot teritoriul tarii, in timp ce termometrele indicau 36 de grade Celsius la Lisabona si peste 40 de grade in alte regiuni din sudul tarii. La Santarem, localitate situata la 80 de kilometri nord-est de capitala, temperatura a atins valoarea de 42 de grade.

ROMANIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.