Curtea Suprema de Justitie din Florida a dat, la sfarsitul saptamanii trecute, un important verdict favorabil marilor companii producatoare de tigari. Dupa cum informeaza USNews, Curtea din Florida a anulat o amenda de 145 de miliarde de dolari pe ca
Curtea Suprema de Justitie din Florida a dat, la sfarsitul saptamanii trecute, un important verdict favorabil marilor companii producatoare de tigari. Dupa cum informeaza USNews, Curtea din Florida a anulat o amenda de 145 de miliarde de dolari pe care companiile de tabac urmau sa o plateasca unor consumatori.
Verdictul initial in acest caz a fost dat in 2000, cand o organizatie de consumatori a dovedit ca intre 300.000 si 700.000 de locuitori ai statului Florida s-au imbolnavit din cauza actiunilor neglijente si a minciunilor companiilor. Companiile de tabac au facut apel, iar Curtea de Justitie a anulat aceasta decizie, considerand amenda exagerata. In plus, Curtea a mai decis ca astfel de cazuri nu mai pot fi deschise de organizatii de consumatori, pentru ca daunele pot fi estimate numai la nivel individual.
Aceasta decizie este de asemenea favorabila marilor corporatii, dat fiind ca preturile ridicate ale proceselor fac foarte dificile actiunile individuale din partea consumatorilor. Totusi, Curtea suprema a mentinut decizia precum ca unele actiuni ale companiilor sunt neglijente si mincinoase.
In urma acestei decizii, profitul companiilor de tabac la Bursa din New York a crescut imediat. De exemplu, pretul actiunilor companiei Altria Group, care detine producatorul Phillip Morris, s-a ridicat cu 4,31 dolari, ajungand pana la 77,64 dolari. Actiunile grupului Reynolds American, al doilea mare producator de tigari din Statele Unite, au crescut si ele cu 4,93 de dolari, pana la 119,29 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.