Parlamentarii europeni au adoptat saptamana trecuta o propunere legislativa menita sa sustina initiativa Comisiei Europene de a reduce emisiile de gaze de sera in industria aeriana. Sectorul aerian nu este inclus in Protocolul de la Kyoto in privinta
Parlamentarii europeni au adoptat saptamana trecuta o propunere legislativa menita sa sustina initiativa Comisiei Europene de a reduce emisiile de gaze de sera in industria aeriana. Sectorul aerian nu este inclus in Protocolul de la Kyoto in privinta protectiei mediului, ceea ce face si mai necesara legislatia europeana in acest domeniu.
Raportul Parlamentului European condamna faptul ca industria aeronautica este scutita de la taxa TVA-ului pe combustibil. Conform euro-parlamentarilor ecologisti, companiile aeriene europene ar trebui sa plateasca nu numai TVA, ci si o taxa suplimentara pe combustibil. O astfel de masura ar afecta mai ales companiile aeriene care ofera zboruri la preturi foarte reduse, pentru ca avantajul lor fata de celelalte companii ar fi astfel drastic redus.
Dupa cum informeaza BBC, Comisia Europeana doreste sa ofere totusi o oarecare flexibilitate companiilor aeriene. In acest sens, Comisia propune o schema in care diferitele companii isi pot vinde unele altora parte din cotele de emisie de gaze, pe o piata a carbonului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.