Cateva zeci de mii de familii de tigani s-au mutat in ultimii ani in Sofia. Ultimul ghetou a aparut in zona Teatrului National din capitala bulgara, dupa ce, zilele trecute, primaria a fost nevoita sa anuleze actiunea de demolare a ghetoului din cart
Cateva zeci de mii de familii de tigani s-au mutat in ultimii ani in Sofia. Ultimul ghetou a aparut in zona Teatrului National din capitala bulgara, dupa ce, zilele trecute, primaria a fost nevoita sa anuleze actiunea de demolare a ghetoului din cartierul Vszrajdane, scrie "Dnevnik", citat de Rompres. Potrivit ziarului, tiganii s-au instalat abuziv, declansand un nou val de antipatie din partea locuitorilor capitalei bulgare, nemultumiti de faptul ca acum sunt nevoiti sa treaca printre franghiile de rufe pentru a ajunge la Teatru.
Locuitorii Sofiei sunt nemultumiti de faptul ca tiganii isi pot construi adaposturi improvizate in orice loc doresc, deoarece autoritatile nu pot interveni din cauza Uniunii Europene, care tine foarte mult la problema minoritatilor. Primarul Sofiei, Boiko Borisov, a anulat demolarea ghetoului din cartierul Vszrajdane, dupa ce patru parlamentari europeni au trimis o scrisoare premierului Serghei Stanisev, prevenindu-l sa nu-i "dezradacineze" pe tiganii instalati ilegal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.