Presedintele Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a declarat, in exclusivitate, pentru „Gardianul“, ca in perioada 1997-2001 conducerea ORA a dat spre adoptie familiilor americane 385 de copii doar pe baza de coresponde
Presedintele Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a declarat, in exclusivitate, pentru „Gardianul“, ca in perioada 1997-2001 conducerea ORA a dat spre adoptie familiilor americane 385 de copii doar pe baza de corespondenta. Din cauza „practicii“ autohtone, de noua ani nu se mai stie nimic despre minorii dati spre infiere.

Potrivit presedintelui ORA, Theodora Bertzi, adoptia prin corespondenta a fost posibila in perioada 1997-2001, cand la carma institutiei s-au perindat trei conducatori: Cristian Tabacaru, care a dat startul acestei „practici“, Alexandru Popescu si Brandusa Predescu. Recurgerea la aceasta solutie a fost cauzata de faptul ca SUA nu semnase Conventia de la Haga si, ca atare, aceasta nu avea dreptul sa adopte copii din Romania. „In perioada respectiva nu s-a incheiat nicio conventie cu SUA in privinta adoptiilor, s-a facut doar un schimb de scrisori intre Oficiul Roman pentru Adoptii si familiile care au infiat copiii“, ne-a declarat Theodora Bertzi. Potrivit acesteia, schimbul de corespondenta s-a facut prin Departamentul de Stat al SUA si Ambasada SUA in Romania, dese mnata de statul american ca fiind autoritatea centrala cu atributii in adoptii. „In scrisoarea trimisa autoritatilor din Romania, familia americana adoptatoare scria ca se face obligata sa trimita, periodic, autoritatilor romane date despre copilul infiat. Nici acum, dupa atata amar de vreme, nu am primit vreo veste de la parintii adoptivi, iar organizatiile prin intermediul carora s-au facut tranzactiile, pentru ca pana la urma asta au fost, nu doresc sa stea de vorba cu noi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.