In primele patru zile de la instalarea camerelor de supraveghere video pe bulevardul Magheru din Capitala, doua dintre concluziile trase de Politia Rutiera sunt ca soferii romani nu respecta indicatoarele de oprire sau stationare interzisa si aproape
In primele patru zile de la instalarea camerelor de supraveghere video pe bulevardul Magheru din Capitala, doua dintre concluziile trase de Politia Rutiera sunt ca soferii romani nu respecta indicatoarele de oprire sau stationare interzisa si aproape trei sferturi dintre ei vorbesc la telefonul mobil in timp ce conduc. Cele patru camere video instalate in centrul Capitalei depisteaza la fiecare cinci minute cate un sofer sau pieton care incalca regulile rutiere.

Brigada de Politie Rutiera a efectuat, in perioada 3-7 iulie, o actiune complexa de verificare si control in trafic a autovehiculelor. Actiunea s-a referit, intre altele, la modul in care se respecta prevederile actului normativ emis de Primaria Capitalei prin care se restrictioneaza accesul vehiculelor cu masa maxima autorizata de peste 5 tone in Bucuresti.
Verificarile s-au soldat cu 385 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 320.000 lei, dintre care 72 referitoare la accesul traficului greu in zonele restrictionate, restul sanctiunilor fiind la regimul circulatiei.
Deficientele tehnice, in special emisiile excesive de noxe, au impus retragerea din circulatie a a 52 de vehicule, prin masura retinerii certificatelor de inmatriculare. De asemenea, au fost depistati si doi conducatori auto de camioane care conduceau sunt influenta bauturilor alcoolice. Activitatile de control vor continua si in lunile urmatoare, in scopul reducerii poluarii atmosferice datorate autovehiculelor, evitarea degradarii carosabilului si cresterea fluentei traficului rutier. Potrivit Politiei Rutiere perioada de vara a fost caracterizata, pana in prezent, de temperaturi mari, ceea ce a creat cresterea posibilitatii de degradare a carosabilului din cauza caldurii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.