In ciuda preturilor destul de ridicate la terenuri in zona Sibiului, tot mai multe constructii, de toate categoriile, apar in oras si in localitatile din imprejurimi. si asta nu pentru ca afacerile cu terenuri si case sunt neaparat cele mai profitabi
In ciuda preturilor destul de ridicate la terenuri in zona Sibiului, tot mai multe constructii, de toate categoriile, apar in oras si in localitatile din imprejurimi. si asta nu pentru ca afacerile cu terenuri si case sunt neaparat cele mai profitabile, ci pentru ca anul 2007 va transforma municipiul Sibiu in Capitala Culturala Europeana.
Sibienii se plang ca tot orasul e brazdat de santiere si regreta linistea de altadata. Din centrul Sibiului si pana in Marginime, constructorii isi vad insa linistiti de treburi, pentru ca mare parte a proiectelor aflate acum in derulare trebuie sa fie finalizate pana la anul. Cel mai important este centrul vechi, in care muncitorii mai lucreaza inca la reabilitarea fatadelor si acoperisurilor cladirilor. Febra renovarii a ajuns pana si in sediul Prefecturii judetului Sibiu. Acestea sunt constructiile vechi, insa banii investitorilor se duc si catre noile cladiri. Este vorba de nu mai putin de sase hoteluri, finantate din banii oamenilor de afaceri locali, dupa cum explica Ion Ariton, prefectul judetului Sibiu. Practic, orasul isi va dubla capacitatea de cazare dupa terminarea hotelurilor. Unul dintre acestea, hotelul Ramada, de patru stele, va avea nu mai putin de 140 de camere, dintr-un total de 12 etaje. Intreaga investitie se ridica la aproximativ 20 milioane euro. "tinta e clara - turistii straini care vor veni anul viitor odata cu deschiderea Capitalei Culturale Europene", spune Ilie Carabulea, proprietarul hotelului.

Blocuri "plombe" intre casele vechi
Acestea sunt doar o mica parte din santierele care tulbura linistea de altadata a orasului. Pe langa hotelurile aflate in constructie, in Sibiu au devenit profitabile si afacerile cu blocuri. Proiectele sunt de mica anvergura din cauza lipsei terenurilor libere in zonele centrale. Astfel, constructiile noi se ridica printre cele vechi, suprafetele pe care vor aparea "blocurile plomba" fiind destul de reduse. Preturile le concureaza pe cele din Capitala, valoarea unui metru patrat construit invartindu-se in jurul a 1.000 de euro. "Investitia in cinci proiecte rezidentiale se ridica la aproximativ 19 milioane de euro, un apartament urmand sa fie vandut cu circa 60.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.