informeaza Rompres. Inspectorul episcopal Nicolae Popescu nu a venit insa singur, ci insotit de cateva masini de politie si de echipa de interventie a Jandarmeriei. Acestia au incercat sa-i convinga pe satenii din Ruginesti sa-i permita preotului de
informeaza Rompres. Inspectorul episcopal Nicolae Popescu nu a venit insa singur, ci insotit de cateva masini de politie si de echipa de interventie a Jandarmeriei. Acestia au incercat sa-i convinga pe satenii din Ruginesti sa-i permita preotului de la Episcopie sa intre in biserica, pentru a-l instala pe noul parinte paroh, respectiv pe Catalin Gheorghe Andreiu, proaspat absolvent de Teologie. Satenii insa au refuzat categoric sa se dea din fata portilor si le-au spus politistilor ca mai bine merg la puscarie decat sa permita reprezentantilor Episcopiei sa-si puna planul in aplicare. "Noi am facut biserica asta, cu banii stransi de la toata lumea, iar noi nu vom permite nimanui sa slujeasca aici, cu exceptia parintelui Dumitru Poiana. Daca vreti sa va puneti preotul sa slujeasca, faceti voi o alta biserica", ii strigau oamenii inspectorului Nicolae Popescu. Acesta insa nu s-a lasat deloc impresionat de vehementa oamenilor si a incercat sa-i convinga de faptul ca in problemele bisericesti singura autoritate este biserica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.