Dupa integrarea Romaniei in UE, fermierii autohtoni vor primi doar un sfert din subventia pe care o primeste un membru UE. „In fiecare an, subventia va creste cu 5%. La fel s-a intamplat si in Ungaria sau Polonia, a declarat ministrul agricult
Dupa integrarea Romaniei in UE, fermierii autohtoni vor primi doar un sfert din subventia pe care o primeste un membru UE. „In fiecare an, subventia va creste cu 5%. La fel s-a intamplat si in Ungaria sau Polonia, a declarat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.
„Planul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2007-2013 va fi definitivat pana la sfarsitul anului, urmand sa beneficieze, in primii sapte ani de la data aderarii la UE, de fonduri europene in valoare de circa 7,1 miliarde euro”, a declarat ministrul agriculturii. Tara noastra va primi in primul an ulterior aderarii la UE circa 698 milioane de euro pentru dezvoltare rurala, in conditiile in care anul viitor vor deveni functionale 17 programe de dezvoltare rurala.
Potrivit lui Flutur (foto), „finantarea europeana va permite derularea a 2.300 de proiecte de infrastructura rurala, respectiv sisteme de irigatii, drumuri catre ferme, alimentari cu apa etc., precum si a 16.000 de ferme agricole”. De asemenea, vor fi sprijinite 750 de grupuri de producatori, iar fermele de subzistenta vor primi cate 1.50 0 euro pe an, timp de trei ani, cu conditia ca o parte din productie sa fie destinata pietei. Ministerul Agriculturii estimeaza ca circa 85.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.