PIN a demarat recent o campanie de consolidare a imaginii partidului, atat pe plan extern cat si pe plan intern. Intr-o vizita efectuata saptamana trecuta la Strasbourg si Bruxelles, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a facut lobby formatiunii pe ca
PIN a demarat recent o campanie de consolidare a imaginii partidului, atat pe plan extern cat si pe plan intern. Intr-o vizita efectuata saptamana trecuta la Strasbourg si Bruxelles, vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a facut lobby formatiunii pe care o reprezinta, in vederea intrarii in Partidul Socialistilor Europeni (PES). Ea a prezentat argumentele care recomanda PIN pentru a se integra in formatiunea europeana in cadrul intalnirilor cu Pierre Moscovici, vicepresedinte al PE si raportor pentru Romania, cu secretarul general al PES, Philip Cordery si cu presedintele organizatiei de femei a acestei formatiuni. Sandru a precizat ca partidul sau va avea nevoie de acceptul PSD pentru a intra in PES, unde acestia sunt deja membri."Nu exista motive pentru care PSD sa se opuna intrarii PIN in PES", a afirmat Sandru, amintind ca liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat deja public ca va sprijini demersurile PIN in acest sens. Ea a recunoscut insa ca nu au existat inca discutii oficiale pe acesta tema. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca partidul sau are disponibilitate pentru sustinerea candidaturii PIN la statutul de membru al PES.
Problema Basescu
Pe de alta parte, liderul PIN a discutat cu oficialii europeni si despre atitudinea circumspecta a unora legata de integrarea Romaniei in UE, apreciind ca problema cea mai mare "este generata de presedintele Traian Basescu". Potrivit acesteia, seful statului este perceput de unii euro-parlamentari ca un factor perturbator pentru aderare, deoarece este "un om politic fara identitate doctrinara care a fortat PD sa treaca de la stanga la dreapta (n.r. de la PES la PPE) doar pentru orgoliul personal". Totodata, liderul PIN a sustinut ca Basescu a fost criticat pentru ca "a inventat tot felul de axe care n-au nimic in comun cu UE".
Vicepresedintele PIN a declarat ieri ca partidul sau isi doreste un parteneriat cu un PSD reformat, precizand ca, la nivel parlamentar, exista deja colaborari cu social-democratii. Ea a precizat ca PIN se raliaza cerintelor socialistilor europeni fata de PSD: ca acesta sa se reformeze. Intrebata daca PIN are in vedere o eventuala alianta cu social democratii, Lavinia Sandru a afirmat ca sunt interesati de o colaborare cu PSD pentru a aduce in Romania "tot ce poate face mai bun un partid sau o alianta intre partide socialiste". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.