Germania a castigat medaliile de bronz la Cupa Mondiala pe care a organizat-o, invingand cu scorul de 3-1 Portugalia, in finala mica, la capatul unui meci pe care a reusit sa-l domine in special dupa pauza. Desi victoria este o palida consolare pent

Germania a castigat medaliile de bronz la Cupa Mondiala pe care a organizat-o, invingand cu scorul de 3-1 Portugalia, in finala mica, la capatul unui meci pe care a reusit sa-l domine in special dupa pauza. Desi victoria este o palida consolare pentru jucatorii nemti, care au jucat mai mult cu gandul la ratarea calificarii in finala mare de la Berlin, sute de mii de fani au sarbatorit acest loc trei, pe strazi, pana la orele diminetii.

Impinsi de la spate de zeci de mii de suporteri, fotbalistii germani au avut ca principal obiectiv, in finala mica de la Stuttgart, sa-l convinga pe Jurgen Klinsmann sa ramana selectioner. Obiectivul nemtilor fusese, oricum, depasit, deoarece inaintea startului Cupei Mondiale nimeni nu se astepta ca Balack & Co. sa ajunga pana aici. Germanii au ramas, astfel, cu medaliile de bronz, o consolare totusi palida dupa parcursul bun avut pana in semifinale si eforturile facute cu organizarea acestui turneu final.
Sensibilizat de scandarile zecilor de mii de spectatori si de rugamintile jucatorilor, antrenorul Jurgen Klinsmann a declarat, dupa victoria c u Portugalia, ca, deocamdata, nu stie nici macar el daca va ramane in functia de selectioner al Germaniei. „Este extraordinar si incredibil ceea ce s-a intamplat la acest turneu si in timpul ultimelor sapte saptamani: fiecare jucator a dat totul pentru a oferi un fotbal atragator si rapid, sunt mandru de ei. Nu stiu nici eu daca voi ramane, am nevoie de cateva zile pentru a reflecta. Vreau sa am timp pentru a digera ceea ce s-a intamplat la CM si in ultimii doi ani“, a afirmat Klinsmann.

Bild: Voi sunteti campionii mondiali!
Cunoscuta ca fiind foarte drastica, presa germana de ieri este entuziasmata si lauda reprezentativa lui Klinsmann. „Voi sunteti campionii nostri mondiali!”, a titrat cotidianul Bild, care a adaugat: „Da! Avem cei mai buni suporteri din lume. Nimeni nu aclameaza, nu tipa si nu sufera mai mult ca ei pentru echipa. La fel ca noi toti!”.
„Victorie pentru campionii mondiali ai inimilor“, a scris Welt am Sonntag, care multumeste Germaniei „pentru aceasta Cupa Mondiala fantastica“ si saluta „un adio de vis de la CM”. „Suntem mandri de voi“, a notat jurnalul citat, care considera ca „Mondialul a schimbat fotbalul german“, dar si atmosfera din Germania cu „inca un puternic cutremur de pamant pe scara euforiei“ prin ultimul meci al Mannschaft-ului. „Echipa nationala nu a fost in finala de la Berlin, dar tara a castigat deja inainte de ultimul fluier de pe Stadionul Olimpic: in suveranitate si in evidenta“, a conchis Tagespiegel.

Scolari: Meciul nu trebuia sa se dispute
Selectionerul invinsei din acest joc, Luiz Felipe Scolari, a criticat disputarea acestui joc, ceea ce nu credem ca s-ar fi intamplat in cazul in care Portugalia ar fi invins. „Acest meci nu ar fi trebuit sa aiba loc, nu satisface pe nimeni. A fost cel mai rau pentru echipa care a pierdut si nu are mare valoare nici pentru cea care l-a castigat. Ultima impresie pe care am lasat-o este aceea de invinsi, desi suntem printre cele mai bune patru echipe din lume”, s-a justificat Scolari.
Tehnicianul brazilian a explicat ca nu crede ca medaliile de bronz reprezinta o satisfactie prea mare pentru Germania, „dupa visul trait de aceasta tara, acela ce a castiga Cupa Mondiala”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.