Delegatia de scrima a Romaniei a dat lovitura in ultima zi a Campionatelor Europene de la Izmir, cucerind doua medalii de aur in intrecerile pe echipe, la sabie masculin si spada feminin. Astfel, dupa ce au obtinut doua medalii de bronz in concursuri
Delegatia de scrima a Romaniei a dat lovitura in ultima zi a Campionatelor Europene de la Izmir, cucerind doua medalii de aur in intrecerile pe echipe, la sabie masculin si spada feminin. Astfel, dupa ce au obtinut doua medalii de bronz in concursurile similare individuale, prin Florin Zalomir si Anca Bacioiu, sambata, "muschetarii" tricolori s-au impus autoritar in concursul de sabie, Mihai Covaliu (foto), Rares Dumitrescu, Constantin Sandu si Florin Zalomir reusind sa-si adjudece finala cu Ungaria, cu 45-40, dupa ce au trecut in semifinale de Rusia, la capatul unei dispute extrem de aprige, incheiate cu 45-42 in favoarea noilor campioni continentali. Tot sambata, dar in intrecerea de spada feminin, Anca Bacioiu, Ana Branza, Loredana Iordachioiu si Iuliana Maceseanu au reusit in-extremis sa invinga in finala Ungaria, cu 33-32, dupa ce in semifinale au trecut de Rusia, cu 45-43. Cu o salba de patru medalii, dintre care doua din cel mai pretios metal, Romania a ocupat locul secund in clasamentul pe medalii, la egalitate cu Germania, fiind devansate doar de Rusia, care si-a trecut in cont opt medalii, dintre care patru de aur. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.