Compania Mittal Steel a anuntat inceperea negocierilor cu statul indian Orissa pentru construirea unei otelarii cu o capacitate de 12 milioane de tone. Valoarea proiectului, informeaza Reuters, se va ridica la aproximativ 6,5 miliarde de dolari. Proi
Compania Mittal Steel a anuntat inceperea negocierilor cu statul indian Orissa pentru construirea unei otelarii cu o capacitate de 12 milioane de tone. Valoarea proiectului, informeaza Reuters, se va ridica la aproximativ 6,5 miliarde de dolari. Proiectul lansat de gigantul siderurgist mizeaza pe faptul ca India, care se plaseaza pe al treilea loc in ceea ce priveste cresterea economica in Asia, va avea parte de o explozie a cererii de otel in viitorul apropiat. Pe 2005 cererea de otel raportata la numarul de locuitori s-a ridicat la 33 kg, in conditiile in care in China a depasit deja 200 kg. Desi Lakshmi Mittal, presedintele Mittal Steel, este de origine indiana, grupul sau nu detine pana la ora actuala nicio unitate de productie in India.
Lakshmi a explicat ca noua otelarie va fi amplasata in estul Indiei, in statul Orissa, in care este dezvoltata o industrie preponderent miniera. "Pentru ca Mittal-Arcelor sa ramana numarul unu la nivel mondial, ne vom concentra pe regiunea China-India", a adaugat Mittal.
La nivelul colaborarii cu intreprinderile indiene, Mittal Steel nu a reusit pana in momentul de fata decat sa creeze impreuna cu Oil and Natural Gas Corp compania ONGC Mittal Energy, companie interesata exclusiv de cumpararea de active energetice in afara Indiei.
Pe langa Mittal Steel, si siderurgistul sud-coreean Posco a anuntat realizarea unui proiect de investitii de pana la 12 miliarde de dolari in aceeasi regiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.