Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost din nou pus sub acuzare pentru frauda intr-un caz legat de compania Mediaset detinuta de familia sa. Judecatorul Fabio Paparella de la o Curte din Milano a deschis acest caz folosindu-se de rezult
Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost din nou pus sub acuzare pentru frauda intr-un caz legat de compania Mediaset detinuta de familia sa. Judecatorul Fabio Paparella de la o Curte din Milano a deschis acest caz folosindu-se de rezultatele unei investigatii desfasurate intre 1994 si 1999 pentru acuzatii de furt, frauda fiscala, contabilitate mincinoasa si spalare de bani.
Una dintre acuzatii se refera la modul in care compania Mediaset a folosit in mod fraudulos firme cu sediul in strainatate pentru a cumpara drepturi de televizare pentru programe americane, care erau apoi vandute la preturi crescute artificial companiei Mediaset, astfel evitandu-se plata taxelor italiene pe aceste produse. Aceste noi acuzatii erau de asteptat dupa pierderea puterii de catre Berlusconi in urma alegerilor generale din aprilie, castigate de partidul lui Romano Prodi.
Pana la acest proces, Berlusconi mai fusese pus sub acuzatie de cel putin sase ori, informeaza BBC. In trei dintre aceste cazuri de coruptie, fostul prim-ministru a fost condamnat, insa sentintele au fost fie anulate la apel, fie au fost declarate nule din cauza intarzierii lor fata de momentul comiterii infractiunilor.
Faptul ca Berlusconi nu a executat pana in prezent nici o sentinta se datoreaza cu precadere influentei pe care o exercita asupra judiciarului in perioada cand se afla la putere. Inca din ultimele luni ale mandatului sau insa, s-au produs schimbari in randurile judecatorilor de la principalele Curti ale tarii, unii dintre noii numiti fiind considerati de Berlusconi "de stanga", avand intentii clare de a-l persecuta.
Impreuna cu Silvio Berlusconi, in acelasi caz a fost pus sub acuzatie si David Mills, fostul sau avocat si sotul unei membre a Cabinetului britanic, cuplul fiind saptamanile trecute subiectul unui scandal de presa din cauza acuzatiilor de coruptie aduse impotriva fostului premier italian si a avocatului sau.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.