Venezuela si Columbia au inceput lucrul la un gazoduct care sa lege Venezuela de America Centrala, informeaza BBC. Gazoductul, a carui constructie va costa in jur de 200 de milioane de dolari, va asigura mai intai exportul de gaze si petrol dinspre V
Venezuela si Columbia au inceput lucrul la un gazoduct care sa lege Venezuela de America Centrala, informeaza BBC. Gazoductul, a carui constructie va costa in jur de 200 de milioane de dolari, va asigura mai intai exportul de gaze si petrol dinspre Venezuela inspre Columbia si Panama.
Pe termen lung, insa, acesta va fi extins inspre porturile de la Oceanul Pacific ale celor doua state. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, are astfel in vedere o eventuala deschidere inspre pietele asiatice. Aflat intr-un conflict diplomatic deschis cu Washingtonul, Chavez face aceasta miscare si in incercarea de a inlocui Statele Unite in pozitia de principal furnizor de energie fosila al statelor din sud-estul Asiei. Venezuela detine cele mai mari rezerve de gaz natural din America de Sud.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.