Polonia va deveni singura tara in care cele doua functii majore din stat - cea de presedinte al statului si aceea de prim-ministru - vor fi ocupate de doi frati gemeni. Aceasta premiera apare dupa ce partidul aflat la guvernare in Polonia a acceptat,
Polonia va deveni singura tara in care cele doua functii majore din stat - cea de presedinte al statului si aceea de prim-ministru - vor fi ocupate de doi frati gemeni. Aceasta premiera apare dupa ce partidul aflat la guvernare in Polonia a acceptat, sambata, demisia premierului Kazimierz Marcinkiewicz si a decis numirea liderului acestei formatiuni, Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui Poloniei - Lech Kaczynski, pentru a-l inlocui in postul de sef al Executivului, informeaza CNN. ZIUA a relatat inca de anul trecut faptul ca persoane apropiate Cotrocenilor si-au exprimat regrete pentru ca Romania nu poate impartasi sansa Poloniei.
"Conducerea Partidul Lege si Justitie a inaintat o propunere, iar eu am acceptat-o", a declarat Jaroslaw Kaczynski, desi, dupa alegerile generale din octombrie 2005, refuzase fotoliul de sef al Executivului pe considerentul ca nu ar fi potrivit daca el si fratele sau geaman - ales in functia de presedinte - ar detine cele doua demnitati importante din stat. De altfel, Jaroslaw Kaczynski a admis sambata ca partidul Lege si Justitie s-ar putea confrunta cu anumite dificultati pentru faptul ca doi frati ocupa, unul - postul de presedinte, celalalt pe cel de premier. Ieri, liderul principalului partid de opozitie, Platforma civica (PO, liberala), Donald Tusk, a denuntat concentrarea puterii in mainile gemenilor Kaczynski. "Aceasta concentrare a puterii in sanul unei singure familii este o formula de guvernare inca necunoscuta lumii civilizate", a spus seful formatiunii de opozitie. Kazimierz Marcinkiewicz va fi candidatul partidului Lege si Justitie la alegerile pentru postul de primar al Varsoviei, din aceasta toamna, noteaza CNN. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.