tiganci imbracate in straie multicolore, insotite de barbati cu camasi albe si pantaloni inchisi se incoloneaza si urca treptele unei cladiri noi. Nu se imbulzesc, nu injura. E chiar prea multa liniste. "Aici e biserica", imi sopteste un trecator, va
tiganci imbracate in straie multicolore, insotite de barbati cu camasi albe si pantaloni inchisi se incoloneaza si urca treptele unei cladiri noi. Nu se imbulzesc, nu injura. E chiar prea multa liniste. "Aici e biserica", imi sopteste un trecator, vazand nedumerirea de pe chipul meu. Intr-adevar, din lacas razbate o melodie tanguitoare, in acordurile unui taraf lautaresc.
Cantecul este inchinat Mantuitorului. Curiozitatea ma impinge inauntru. Un tigan batran spune "Tatal Nostru", in romales. Dupa terminarea rugaciunii, batranul cade in genunchi si implora aparare de la Tatal Ceresc, cu o voce care ii face pe multi dintre cei prezenti sa izbucneasca in hohote de plans. Apoi, pastorul incepe sa le desluseasca invataturile Vechiului si Noului Testament.

Autoritatile vor ca rromii sa se spovedeasca si la politie
Oricine poate intra in Biserica "Filadelfia" a rromilor din municipul Sacele, unde predica pastorul Vasile Ghica. "Fratele" Vasile, dupa cum s-a prezentat, este presedintele national al Uniunii Adunarilor lui Dumnezeu, Penticostale si Apostolice a Rromilor din Romania. Cu sprijin masiv extern, a ridicat peste 500 de biserici in intreaga tara, unde se inchina peste 170.000 de enoriasi, dupa spusele sale. Sacelenii sunt multumiti: "Avem tot mai putine probleme de cand tiganii merg la Biserica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.