Dupa cum informeaza Reuters, reprezentanti ai Bursei italiene au inceput discutii in vederea crearii unei federatii a Burselor europene. Desi nu a fost facuta publica o lista completa a Burselor implicate in negocieri, se stie totusi ca Euronext Amst
Dupa cum informeaza Reuters, reprezentanti ai Bursei italiene au inceput discutii in vederea crearii unei federatii a Burselor europene. Desi nu a fost facuta publica o lista completa a Burselor implicate in negocieri, se stie totusi ca Euronext Amsterdam si Deutsche Börse au fost contactate.
Conform declaratiei unui purtator de cuvant al Euronext, crearea unei adevarate piete federale ar putea beneficia de pe urma aplicarii modelului functionarii Euronext la scara europeana. Utila ar fi si o alianta internationala, de tipul celei existente in prezent intre Euronext si Bursa de la New York.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.