Baroana Emma Nicholson a declarat recent ca europarlamentarii, care au cerut Romaniei sa ridice interdictia asupra adoptiilor internationale, au fost dezinformati, iar aspectele prezentate in declaratia unor membri ai Parlamantului European (PE) sunt
Baroana Emma Nicholson a declarat recent ca europarlamentarii, care au cerut Romaniei sa ridice interdictia asupra adoptiilor internationale, au fost dezinformati, iar aspectele prezentate in declaratia unor membri ai Parlamantului European (PE) sunt neadevarate, informeaza Mediafax.
Nicholson afirma ca, pana la introducerea moratoriului, in Romania se dezvoltase o piata de plasare ilegala a copiilor, persoanele implicate ruland cel putin 90 de milioane de dolari anual.
Colegii baroanei din Parlamentul European au semnat o declaratie prin care cer Romaniei sa ridice interdictia asupra adoptiilor internationale. In declaratie, oficialii PE sustin ca moratoriul instaurat in Romania, in 2001, a intrerupt brusc luarea in considerare a catorva mii de solicitari pentru adoptie.
"Din nefericire, colegii mei au fost dezinformati, iar cele prezentate in declaratie sunt pur si simplu lucruri neadevarate", a declarat Emma Nicholson.
Ea a precizat ca Guvernul Romaniei a instiintat-o ca toate solicitarile privind adoptiile internationale, luate in considerare de catre autoritatile romane inainte de moratoriu, au fost aprobate ulterior. "In consecinta, peste 1.000 de copii au fost adoptati international din Romania in timpul moratoriului", precizeaza europarlamentarul.
Nicholson a explicat ca dupa intrarea in vigoare a moratoriului, mai multe agentii internationale care desfasurau activitati in domeniul adoptiilor au solicitat celor interesati sa devina parinti adoptivi sa inainteze mai multe cereri de adoptie, in speranta ca interdictia va fi ridicata.
"Aceste solicitari <

> pentru adoptie, peste 1.000, nu au fost niciodata acceptate de catre autoritatile romane, deci nu aveau cum sa fie aprobate. Majoritatea covarsitoare a copiilor aflati in discutie au fost plasati ulterior in familii substitutive si majoritatea lor nici macar nu sunt eligibili pentru a fi adoptati", a subliniat Emma Nicholson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.