Incepand de astazi, Directia Judeteana de Sanatate Publica Constanta va asigura asistenta medicala permanenta pe plajele de pe litoral, activitate la care participa personalul medical detasat din tara, echipaje de ambulanta si voluntari de la Crucea
Incepand de astazi, Directia Judeteana de Sanatate Publica Constanta va asigura asistenta medicala permanenta pe plajele de pe litoral, activitate la care participa personalul medical detasat din tara, echipaje de ambulanta si voluntari de la Crucea Rosie. La tabara de la Navodari functioneaza un centru de permanenta, iar de maine vor fi prezenti si 12 medici si asistente. In statiunea Mamaia, un centru de permanenta este deschis in incinta unui hotel, centrul asigurand trei linii de garda si statie de salvare. Pe plaja se vor amenaja de saptamana acessta si doua cabinete pentru acordarea de prim ajutor. Unul va fi amplasat in zona Cazinou, iar celalalt la Vega. La Eforie Sud si Nord, Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta va asigura asistenta medicala zi si noapte, iar in tabara internationala se va afla un echipaj care va face linie de garda pentru salvare si care va avea la dispozitie o ambulanta adusa din Prahova.
Mai multe cadre medicale din Alba Iulia vor asigura asistenta medicala pe plaja din Costinesti, iar la Neptun asistenta medicala va fi asigurata de medicii din Mangalia. Pe plaja din Mangalia de maine sunt amplasate corturi de prim ajutor, iar la 2 Mai va fi personal medical si ambulanta din judetul Neamt.
La Saturn vor lucra medici din Bistrita Nasaud, iar la Vama Veche se vor asigura servicii de zi, iar in zona va sta o ambulanta. Pentru prima data se va asigura asistenta medicala cu personal calificat in zona plajei situata intre Pescarie si Modern. Crucea Rosie va amplasa opt corturi la care vor sta cate trei voluntari, iar echipe formate din alti trei voluntari vor patrula pe litoral pentru a preveni accidentele.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.