Ti-e frica sa cumperi de pe un site? Poti capata ceva mai multa incredere verificand daca are certificat digital. Este un document electronic ce atesta faptul ca site-ul respectiv apartine firmei cu pricina, si nu unei retele de escroci pe intern

Ti-e frica sa cumperi de pe un site? Poti capata ceva mai multa incredere verificand daca are certificat digital. Este un document electronic ce atesta faptul ca site-ul respectiv apartine firmei cu pricina, si nu unei retele de escroci pe internet. Un certificat digital ofera si o baza legala pentru a efectua tranzactii online.
Un astfel de document contine informatii despre detinatorul certificatului, domeniul pentru care acesta a fost eliberat, numele autoritatii de certificare si tara in care a fost eliberat.
Companiile cele mai cunoscute care ofera certificari de acest fel pentru site-uri sunt VeriSign, Thawte sau Digicert, fiecare oferind certificate de encriptare SSL pentru site-urile de comert online sau pentru site-uri care au nevoie de tranzactii online securizate. Tranzactia este encriptata cu o cheie de la 40 la 256 biti, encriptari mai puternice (peste 1.024 biti) fiind posibile, dar nerentabile datorita volumului mare de date pe care il genereaza.
CUM LUCREAZA ENCRIPTAREA SSL? Browserul verifica daca site-ul la care va conectati e real (nu cineva care intercepteaza), stabileste o metoda de encriptare a datelor pe care atat serverul, cat si browserul sa o poata intelege, iar apoi browserul si serverul isi trimit coduri unice pe care le vor folosi la encriptarea datelor.
Site-urile certificate de companii care elibereaza astfel de documente virtuale au incluse in paginile de tranzactii marca firmei care a eliberat certificatul. Pentru a verifica certificatul unui site, apasati pe iconita sub forma de lacat din coltul browserului sau pe marca firmei de certificare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.