Polonezul obisnuit a avut anul trecut un venit lunar de 761 de zloti (190 euro). Din ei a putut economisi aproximativ 70 de zloti (17,5 euro), restul i-a cheltuit, scrie "Rzeczpospolita". De cele mai mari venituri dispun persoanele care lucreaza pe
Polonezul obisnuit a avut anul trecut un venit lunar de 761 de zloti (190 euro). Din ei a putut economisi aproximativ 70 de zloti (17,5 euro), restul i-a cheltuit, scrie "Rzeczpospolita". De cele mai mari venituri dispun persoanele care lucreaza pe cont propriu. Cheltuielile polonezilor au scazut totusi cu 1,7%, conform calculelor Institutului National de Statistica.
Anul trecut, polonezii au cheltuit, in medie, 690 de zloti (173 euro) lunar/persoana. Din aceasta suma, cei mai multi bani - peste 28% - au mers catre achizitionarea de alimente, iar aproape 20% spre chirie, energie electrica, incalzire si apa. De anul trecut, din acest punct de vedere, au aparut usoare schimbari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.