declarat, ieri, ministrul nipon de externe, Taro Aso, citat de AFP. O asemenea initiativa a Japoniei marcheaza o schimbare radicala a politicii sale de aparare. Aso a apreciat ca dreptul de a ataca preventiv poate fi justificat din punct de ved
declarat, ieri, ministrul nipon de externe, Taro Aso, citat de AFP. O asemenea initiativa a Japoniei marcheaza o schimbare radicala a politicii sale de aparare. Aso a apreciat ca dreptul de a ataca preventiv poate fi justificat din punct de vedere constitutional "cel putin in imprejurarile actuale, pentru a garanta securitatea populatiei".
Coreea de Nord a lansat, saptamana trecuta, sase rachete cu raza scurta si medie de actiune si o a saptea racheta intercontinentala Taepodong-2, care s-au scufundat, toate, in Marea Japoniei, in largul coastelor nipone si ruse. Un crucisator al Marinei militare americane, echipat cu cel mai avansat sistem Aegis de interceptare si distrugere a rachetelor, a sosit, sambata, la baza navala Yokosuka din Japonia. Nava USS Mustin, de 9.217 tone, cu un echipaj compus din 300 de persoane, este echipata cu dispozitive radar capabile sa intercepteze rachetele balistice de tipul celor nord-coreene cu raza lunga de actiune Taepodong-2.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.