Indiferent de regimul politic in care s-a aflat, la Putere sau in Opozitie, Partidul Democrat a reusit performanta "sa cada mereu in picioare". Condus de lideri care prin excelenta au dovedit ca stiu sa-si asume "exclusiv" realizarile guvernarii, "aj
Indiferent de regimul politic in care s-a aflat, la Putere sau in Opozitie, Partidul Democrat a reusit performanta "sa cada mereu in picioare". Condus de lideri care prin excelenta au dovedit ca stiu sa-si asume "exclusiv" realizarile guvernarii, "ajutand" fara scrupule partenerii de Coalitie sa capteze toate "bilele negre", PD a dovedit, si acum, in actuala legislatura, ca reprezinta o forta pe scena politica. Dupa ce a trecut prin ruptura de FSN-ul condus de un Ion Iliescu care avea peste 90 la suta capital de incredere, dupa ce a dus PNTcd-ul in afara Parlamentului, dupa ce a rezistat cu brio asediului "partidului-stat" PSD din precedenta guvernare, PD, sustinut pe fata de actualul presedinte, care a recunoscut ca este "inca legat de PD", se pregateste sa dea lovitura de gratie si PNL-ului. Dupa ce liderii democrati n-au ratat nici o ocazie de a-i compromite pe colegii de Alianta, vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a dat zilele trecute o noua mostra de "colegialitate"... tipic democrata. Dupa principiul "nici usturoi n-am mancat, nici gura nu-mi miroase", Oltean sustine ca apelul liberalilor pentru o mai buna colaborare in cadrul Aliantei arata ca acestora "le-a venit mintea cea de pe urma". "Ne bucuram ca in ceasul al 12-lea s-au gasit oameni echilibrati si rationali intr-un partid plin de tensiuni", a "rasucit" cutitul in rana liderul democrat. Cerand pe un ton imperios liberalilor ca, inainte sa solicite prelungirea protocolului, sa aiba decenta sa-l respecte, vicele democrat uita subit realitatea cruda din interiorul PNL. Un partid care, repet, ajutat de "binevoitorii" colegi democrati, la numai un an si jumatate de guvernare, a ajuns din principalul partid din Coalitie, o biata remorca la locomotiva democrata... carmita "echidistant" de la Cotroceni. Se pare ca nu-i prea departe vremea cand corabia democrata va considera inutil... balastul liberal.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.