Constantin Zotta (foto stanga), secretarul general al Rapidului, s-a lansat sambata intr-un tir de acuzatii dure la adresa rivalilor de la Steaua, dupa ce acestia anuntasera ca transferurile lui Griffths si Sapunaru in Giulesti sunt dubioase. Concret
Constantin Zotta (foto stanga), secretarul general al Rapidului, s-a lansat sambata intr-un tir de acuzatii dure la adresa rivalilor de la Steaua, dupa ce acestia anuntasera ca transferurile lui Griffths si Sapunaru in Giulesti sunt dubioase. Concret, Mihai Stocia, managerul general al ros-albastrilor, a acuzat ca FC National ar incasa inca 350.000 de euro in cazul in care Rapid ar castiga titlul, mentionand ca, in acest context, partidele dintre cele doua echipe vor fi blat. Zotta a negat existenta unor astfel de acte. "Vrem sa fie totul foarte clar, sa aratam ca Rapid nu face blaturi, asa cum au spus unii. Nu este vorba despre nicio suma suplimentara pe care sa o platim daca vom castiga campionatul. Ambele transferuri sunt inregistrate la LPF. Actele le facem publice acum, se poate vedea ca nu exista clauze de acest gen", a spus Zotta, aratand cele doua acte de transfer. Oficialul rapidist a afirmat ca suma de transfer in cazul atacantului australian Ryan Griffiths este de 1,2 milioane de euro plus TVA, iar fundasul Cristian Sapunaru a fost achizitionat in schimbul a 850.000 de euro plus TVA. Intrebat de ce Constantin Iacov, presedintele CA al FC National, a confirmat ca in actele de transfer exista acele clauze, Zotta a raspuns: "Nu exista acele clauze. Domnul Iacov a incercat astfel sa vada de unde sunt acele scurgeri de informatii, dar in actele inregistrate la LPF nu exista nicio clauza. O sa avem pana la urma acordul tuturor actionarilor de la National, chiar daca cel care are drept de semnatura la club este domnul Iacov, conform unei adrese a FRF". Zotta a mentionat ca odata cu transformarea in societate pe actiuni a gruparii giulestene, "nu vom mai trece cu vederea nicio declaratie neadevarata impotriva Rapidului". "Vom actiona in Justitie pe toti cei care vor proceda astfel, indiferent cum se numeste trustul, poate sa fie Averea (n.r. ziarul care a anuntat existenta respectivelor clauze), Saracia, nu conteaza, acestia vor suporta consecintele", a adaugat Zotta.
Afirmatia lui Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua, care declarase ca prin clauzele din contractele lui Griffiths si Sapunaru gruparea Rapid a facut un "blat cu acte", este considerata anormala de Zotta. "Ne-am simtit lezati pentru ca tocmai cei de la Steaua s-au gasit sa comenteze, sa spuna ca sunt blaturi cu acte. Tinem sa le reamintim ca in sezonul precedent Constantin Ostaficiuc, membru in CA al Poli Timisoara, a spus ca anumiti jucatori au avut o atitudine dubioasa in meciul cu Steaua, la fel si Hagi. De asemenea, Porumboiu i-a acuzat pe jucatorii sai ca nu si-au aparat corect sansele in meciul cu Steaua, iar Radoi le spunea fotbalistilor de la Vaslui sa o lase mai usor ca ii asteapta in vestiar 200.000 de euro", a spus Zotta, care a dezvaluit si faptul ca Alin Simota, patronul clubului Jiul Petrosani, i-a spus fostului atacant rapidist Daniel Niculae ca nu toata echipa sa, ci doar 2-3 jucatori au fost "blat" in meciul cu Steaua. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.