catre parlament.
- Care sunt cele mai importante proiecte pe care le implementati in ultimul mandat?
- Lucram la investitii de infrastructura care au costat municipalitatea 1.200 de miliarde: reabilitarea retelelor de apa, canalizarea si st
catre parlament.
- Care sunt cele mai importante proiecte pe care le implementati in ultimul mandat?
- Lucram la investitii de infrastructura care au costat municipalitatea 1.200 de miliarde: reabilitarea retelelor de apa, canalizarea si strazile, lucrarile de reabilitare din centrul orasului, in special la strada Republicii pietonal si bazinul olimpic, modernizarea transportului local (tramvaie, cai de rulare si autobuze noi), retehnologizarea incalzirii orasului, prin folosirea apei geotermale si a gazului metan.
- Dar in celelalte mandate?
- Aducerea serviciilor publice la standarde europene, salubritatea, iluminatul public, siguranta cetateanului, groapa ecologica, reabilitarea covoarelor asfaltice din oras, modernizarea spatiilor verzi si a parcurilor. Patru cartiere noi de locuinte (case si blocuri), in regim privat sau parteneriat public-privat, circa 4.000 de locuinte noi in urmatorii patru ani. Cat priveste locurile de munca, Oradea are un nivel al somajului la cota minima din Romania, practic zero.
- Ce surprize mai pregatiti, dupa reducerea orarului la cluburile de noapte si regulamentul pentru plimbarea cainilor?
- Civilizatia presupune nu doar drepturi, ci si responsabilitati mai bine definite. Consilierii si executivul primariei au considerat necesar sa elaboreze o serie de regulamente, care pot suferi amendamente. E vorba de racordarea functionarii localurilor la un sistem civilizat. Cainii au devenit si ei o chestiune problematica in viata oradenilor.
- si-a propus primarul Filip sa cucereasca din nou Oradea, pentru cel de-al patrulea mandat?
- Exista o serie de proiecte incepute, care vor trebui continuate in perioada urmatoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.