Dezbaterile aprinse privind legalitatea incarcerarii lui Ovidiu Tender si-au continuat ieri periplul prin instantele bucurestene. In timp ce Tribunalul respingea cererea de eliberare efectiva a omului de afaceri, la Curtea de Apel s-au discutat alte

Dezbaterile aprinse privind legalitatea incarcerarii lui Ovidiu Tender si-au continuat ieri periplul prin instantele bucurestene. In timp ce Tribunalul respingea cererea de eliberare efectiva a omului de afaceri, la Curtea de Apel s-au discutat alte doua procese care l-ar putea pune in libertate pe acesta.

Judecatorii de la tribunal au considerat ieri ca desi mandatul de incarcerare emis pe numele omului de afaceri a fost revocat ca ilegal, inculpatul nu poate parasi arestul decat dupa ce se va dezbate si recursul procurorilor. Prin aceasta hotarare, Tribunalul Bucuresti a reusit sa se contrazica din nou cu privire la acelasi caz, in decurs de cinci saptamani. Daca la prima revocare a mandatului lui Tender instanta a dispus punerea lui efectiva in libertate, acum, desi lucrurile sunt identice, judecatorii au dat o solutie diametral opusa. Pentru verdictul de ieri a atarnat greu in balanta chiar hotararea de eliberare, in care judecatorul a precizat expres ca efectele favorabile omului de afaceri nu se pot produce decat daca vor fi confirmate de Curtea de Apel.
INCA DOUA. Intre timp la Curtea de Apel s-au discutat ieri alte doua cereri formulate de avocatii omului de afaceri care ar putea duce la punerea acestuia in libertate. Prima reprezinta recursul declarat impotriva ultimei prelungiri a mandatului de arestare emis pe numele lui Tender. Cea de-a doua se refera la situatia fara precedent in care omul de afaceri a fost reincarcerat acum trei saptamani desi Curtea de Apel nu dispusese acest lucru.
In ambele cazuri, reprezentantul Ministerului Public a sustinut necesitatea mentinerii inculpatului dupa gratii si a incercat sa convinga instanta de pericolul pe care acesta l-ar reprezenta pentru mersul anchetei. De cealalta parte, aparatorii lui Tender au pledat pentru eliberarea imediata a acestuia pe motiv ca incarcerarea nu mai are, in acest moment, nici un fundament legal.
DELIBERARI. Dupa cateva ore de gandire, cei trei judecatori din complet au hotarat sa amane pronuntarea hotararii pentru data de 17 iulie. In cazul unui verdict favorabil lui Tender, acesta ar putea fi eliberat peste o saptamana, iar daca solutiile ii vor fi defavorabile acesta mai are la Curtea de Apel inca o posibilitate legala de punere in libertate. Este vorba despre judecarea deja celebrului recurs al procurorilor impotriva revocarii mandatului de arestare. Dezbaterea acestei cai de atac este cea care il mai tine acum pe omul de afaceri dupa gratii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.