Saftoiu mai ceva ca leul care adulmeca antilopa. Intr-un final, s-a repezit hulpav asupra ei, gasind prilejul perfect pentru ca orgoliul ranit sa-i fie satisfacut. Dupa doar o saptamana de asteptare, ministrul apararii a demascat "cartita" de la Cotr
Saftoiu mai ceva ca leul care adulmeca antilopa. Intr-un final, s-a repezit hulpav asupra ei, gasind prilejul perfect pentru ca orgoliul ranit sa-i fie satisfacut. Dupa doar o saptamana de asteptare, ministrul apararii a demascat "cartita" de la Cotroceni, care livreaza periodic, sub protectia anonimatului, informatii catre presa. Fara sa-si dea seama, Atanasiu a scapat insa un porumbel, sau mai degraba un stol intreg de zburatoare, riscand un scandal de proportii. Ministrul a lasat sa se inteleaga ca Directia de contrainformatii militare se ocupa si cu filajul Adrianei Saftoiu. Or, aceasta indeletnicire nu se afla in fisa posturilor din respectiva structura.Acum 15 ani, oamenii generalului Nicolae Spiroiu, de la Directia de Informatii a Armatei, i-au zvantat in bataie pe agentii lui Virgil Magureanu, care primisera sarcina sa-l fileze pe ministru. Afacerea a fost rapid ingropata, SRI-ul acelor vremuri nefiind interesat ca opinia publica sa afle ca, in loc sa vegheze la siguranta nationala, se ocupa cu spionatul membrilor cabinetului. Gestul ministrului Atanasiu, care a recunoscut cu nonsalanta ca spionii Armatei stau cu ochiul si timpanul pe oamenii Cotroceniului, este total neprofesionist.Presupunand ca ministrul are dreptate, consilierul prezidential poate sa-si gaseasca oricand circumstante atenuante. Livrarea preferentiala de informatii catre mass-media, sub protectia anonimatului, se practica peste tot in lume, cu beneficii pentru cei care o fac.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.