Cele mai multe case de brokeraj din strainatate impun angajatilor lor propriile reguli de etica, iar brokerii si analistii trebuie sa le respecte pe langa ce prevede litera legii.
Daca pana in prezent si societatile de servicii de investitii fin
Cele mai multe case de brokeraj din strainatate impun angajatilor lor propriile reguli de etica, iar brokerii si analistii trebuie sa le respecte pe langa ce prevede litera legii.
Daca pana in prezent si societatile de servicii de investitii financiare (SSIF) de la noi isi stabileau, in "bucataria" proprie, anumite restrictii pentru angajatii lor, iata ca in toamna membrii Adunarii Generale a Asociatiei Brokerilor vor avea de aprobat un Cod de Etica, aflat, in prezent, in faza de proiect. In afara de prevederile din regulamentele aflate in vigoare deja, Codul atinge aspecte referitoare la corectitudinea relatiilor brokerilor cu clientii, prioritatea ordinelor primite de la clienti, modul de realizare a legaturilor cu clientii, dar si la relatiile de conlucrare in piata, de respect reciproc intre companiile de brokeraj.
"Nucleul codului, pe zona etica, a existat pana in momentul in care a existat Bursa Electronica Rasdaq (BER), ca entitate distincta. Era un cod de practica onesta. Acum se incearca o continuitate. In prezent exista reguli pe care trebuie sa le respecte companiile de brokeraj in regulamnetele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si in cele ale Bursei de Valori Bucuresti. Codul vizeaza practicile incorecte", a declarat agentiei Mediafax presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Septimiu Stoica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.