Barbatul impuscat in cap, in urma cu doua saptamani, de catre Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, a murit, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce in ultimele zile a fost mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor. In aceste conditii, se
Barbatul impuscat in cap, in urma cu doua saptamani, de catre Alexandru Radulescu, presedintele AFAN, a murit, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce in ultimele zile a fost mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor. In aceste conditii, seful AFAN, aflat in prezent dupa gratii, risca ani buni de inchisoare, deoarece incadrarea juridica s-a schimbat din tentativa de omor calificat in omor calificat, pedeapsa fiind cuprinsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare. Practic avem de-a face cu o crima, iar Radulescu va trebui sa raspunda in fata magistratilor.
Constantin Radulescu era internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, avand in creier aproximativ o suta de alice. Barbatul a fost supus mai multor interventii chirurgicale, dar in ciuda eforturilor medicilor tanarul nu a putut fi salvat. Ultimele analize confirmau un diagnostic foarte grav si anume meningoencefalita post traumatica, infectie mortala, mai ales in cazul unui organism slabit si traumatizat. El nu a mai putut respira decat cu ajutorul aparatelor. Trupul lui Constatin Radulescu va putea fi ridicat din Spitalul Floresca numai in baza unei ordonante emise de procurori, care vor dispune si expertiza medio-legala a cadavrului.
Seful AFAN: "Daca am gresit, trebuie sa platesc"
Avand in vedere decesul lui Constantin Radulescu, cazul presedintelui AFAN s-a agravat. In momentul in care l-a impuscat pe tanar, seful AFAN se afla sub influenta bauturilor alcoolice. El declara la scurt timp dupa producerea faptei ca "Justitia va stabili adevarul. Daca am gresit, trebuie sa platesc. Daca nu, nu". Tatal tanarului impuscat intentioneaza sa depuna plangere penala impotriva fiului lui Alexandru Radulescu, pe care il considera complice la producerea acestui incident. " Daca nu se ducea fiul sau si nu spunea cele intamplate (altercatia verbala dintre victima si fiul lui Alexandru Radulescu - n.r.) nu se intampla asa ceva, mai ales vazandu-l pe taica-sau obosit, nervos si baut. S-a constatat ca a avut o alcoolemie de 0,6 la mie. Consider ca este instigator si complice si voi face plangere penala impotriva fiului lui Alexandru Radulescu", a spus tatal victimei. De asemenea, una dintre persoanele care se aflau in masina, alaturi de victima, a depus plangere penala impotriva celui care a tras cu arma, pentru ca i-a pus viata in pericol.
Intentie de a suprima viata
Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General au stabilit ca Alexandru Radulescu, aflat sub influenta alcoolului, a actionat cu intentia de a suprima viata partii vatamate. Acestia au stabilit ca presedintele AFAN a facut uz de o arma letala, fara drept, executand doua trageri pentru a ameninta o persoana cu scopul de a o determina sa paraseasca perimetrul lacului Bunget II din comuna Vacaresti, judetul Dambovita, aflat in concesiunea sa. Amenintarile au determinat partea vatamata si pe cei patru insotitori ai sai sa urce in autoturismul folosit pentru deplasare. Radulescu a persistat in actiunea sa, izbind cu teava armei in plafonul masinii de mai multe ori, dupa care a incercat spargerea geamului portierei stanga-fata. Manifestarile violente au culminat cu executarea unei trageri asupra partii vatamate, Constantin Radulescu, ce se afla la volan. Potrivit Parchetului General, din probele administrate in cauza a rezultat ca inculpatul a actionat cu intentia de a suprima viata partii vatamate, aceasta reiesind din faptul ca a folosit o arma de foc apta, prin natura ei, sa puna in primejdie viata si a vizat o zona vitala, aflandu-se si sub influenta bauturilor alcoolice (ceea ce este o circumstanta agravanta-n.r.).
Prietenii victimei cer pedeapsa maxima
Prietenii si colegii tanarului impuscat in cap de presedintele AFAN regreta moartea acestuia si spera ca Justitia va face dreptate in acest caz. Alin Zaharia, un prieten si fost coleg de scoala al lui Constantin Radulescu, a declarat ca victima era o persoana foarte puternica, inteligenta, care nu merita acest destin. El spune ca presedintele AFAN merita pedeapsa maxima pentru ca a luat viata lui Constantin Radulescu. "Imi pare rau pentru familia lui Costin, care trece prin momente greu de imaginat. E un soc pentru noi toti. Omul care a facut nenorocirea asta, un neferict pana la urma, ar trebui sa primeasca pedeapsa maxima", a spus acesta, citat de Mediafax. La randul sau, Ciprian Buhusi, directorul Directiei Pentru Protectia Copilului Dambovita, unde Constantin Radulescu era angajat, a declarat ca acesta era un tanar extrem de bine pregatit profesional, cu mari abitii de a face treaba buna si un om de caracter. Presedintele PD Dambovita, Jean Popescu, a precizat ca l-a cunoscut pe Constantin Radulescu in urma cu sase ani si l-a impresionat, inca de la inceput, prin seriozitatea lui. El regreta moartea tanarului si crede ca Justitia va face dreptate in acest caz. "Este pacat ca un asemenea om a trebuit sa moara pentru ca un individ fara nici un fel de scrupule a actionat intr-un fel incredibil, de neimaginat, bestial chiar. Am convingerea ca Justitia va face cu adevarat dreptate", a declarat Jean Popescu. Constantin Radulescu era seful Centrului de Servicii Comunitare din orasul Moreni si a ocupat si functia de vicepresedinte al organizatiei de tineret a Partidului Democrat, filiala Dambovita.
Revolta comunitatii
Evenimentul a generat tensiuni in cadrul comunitatii din localitatea damboviteana Vacaresti. Duminica trecuta, aproximativ 30 de sateni s-au adunat la Lacul nr. 2 Bunged Vacaresti, concesionat de catre Alexandru Radulescu si au daramat baraca paznicilor, in semn de protest pentru ca este construita pe domeniu public, conflictul fiind aplanat, in cele din urma, de catre politisti. Pe de alta parte, aproximativ o suta de salariati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dambovita, colegi ai lui Constantin Radulescu, dar si prieteni ai acestuia, au manifestat in fata Palatului Parlamentului, cerand o inasprire a legilor, pentru ca evenimente precum cel caruia i-a cazut victima tanarul sa nu se mai repete. Colegii tanarului impuscat s-au tinut de maini, formand un lant uman, purtand atarnate de gat pancarte. Ei s-au intalnit cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si au intocmit un memoriu, care va fi analizat de Comisia pentru abuzuri a forului legislativ.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.