Absolut toti americanii condamnati pentru delicte sexuale au fost catalogati si etichetati, in functie de gravitatea faptelor. Lista poate fi accesata de oricine pe internet. Exista chiar si harti detaliate ale zonelor in care locuiesc. Autoritati
Absolut toti americanii condamnati pentru delicte sexuale au fost catalogati si etichetati, in functie de gravitatea faptelor. Lista poate fi accesata de oricine pe internet. Exista chiar si harti detaliate ale zonelor in care locuiesc.

Autoritatile americane au anuntat recent ca toate cele 50 de state s-au inscris in baza de date cu informatii detaliate despre delincventii sexuali. Codasele sunt Oregon si South Dakota, intrate saptamana trecuta in program. Ele au recuperat totusi, oferind ""acces in timp real la baza de date nationala"", a anuntat Departamentul american al Justitiei.
Baza de date cu pricina contine datele a 500.000 de condamnati pentru delicte sexuale, aflati pe tot teritoriul Statelor Unite. Acestia sunt obligati sa raporteze autoritatilor locale adresa la care locuiesc si sa anunte daca isi schimba domiciliul.
FACILITATI. Site-ul permite ""parintilor sau cetatenilor ingrijorati sa consulte inregistrarile persoanelor condamnate pentru delicte sexuale si in afara statelor in care locuiesc"". Procurorul general Alberto Gonzales a declarat ca finalizarea National Sex Offender Public Registry este o veste foarte buna pentru parinti si pentru politie. ""Eforturile constante pentru apararea copiilor nostri de delincventii sexuali nu se vor opri niciodata, dar anuntul de azi marcheaza o realizare majora"", a declarat procurorul.
Baza de date include fotografiile infractorilor, descrierea fizica detaliata, faptele comise de acestia, descrierea automobilului pe care il conduc si adresa la care locuiesc. Cateva organizatii de aparare a drepturilor civile si-au exprimat ingrijorarea ca informatiile i-ar putea transforma in tinte pe cei ale caror date se regasesc in baza de date. Din aceasta cauza, au cerut ca aceste informatii sa le fie furnizate doar utilizatorilor inregistrati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.