ar fi demonstrat un compartament de partid-stat.
Desi n-au primit nicio sanctiune, contestatarii liberali ai cererii de retragere a trupelor romanesti din Irak: Mihai Razvan Ungureanu, Sebastian Vladescu si Raluca Turcan au fost urecheati
ar fi demonstrat un compartament de partid-stat.
Desi n-au primit nicio sanctiune, contestatarii liberali ai cererii de retragere a trupelor romanesti din Irak: Mihai Razvan Ungureanu, Sebastian Vladescu si Raluca Turcan au fost urecheati zdravan ieri in sedinta Biroului Permanent Central al PNL. Surse liberale au relatat ca toti membrii BPC i-au admonestat pe cei trei "rebeli". Premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi cerut lui Vladescu sa spuna motivele care l-au determinat sa voteze contra la sedinta CSAT de vineri. "Spre binele vostru nu am sa vi le spun", ar fi raspuns titularul de la Finante spre stupefactia amicului sau Tariceanu. Potrivit surselor citate, premierul ar fi insistat - "ar fi intelept sa vorbesti" -, insa Vladescu nu a fost deloc impresionat replicand arogant: "Nu am ajuns inca la gradul asta de intelepciune". si ministrul de externe a fost protagonistul unui episod similar. In momentul in care Ungureanu a incercat sa paraseasca sedinta, ne-au relatat membri ai BPC, secretarul general al partidului, deputatul Dan Motreanu, l-a apostrofat si i-a cerut sa dea explicatii despre cea mai noua declaratie a presedintelui Traian Basescu privind oferta de unire facuta Republicii Moldova. "Va rog sa ma credeti ca nu stiu nimic despre acest lucru. si eu am aflat din presa..." MAE nu a facut o astfel de propunere Moldovei, s-ar fi aparat ministrul. In replica, unii membri ai Biroului i-ar fi cerut sa-l combata prin declaratii publice pe seful statului, insa Ungureanu s-ar fi eschivat de la un raspuns.

"Rafuiala cu ministrii, neesentiala"
Dupa cum a reiesit din declaratiile lui Tariceanu, cei doi ministri au fost "salvati" de necesitatea intensificarii eforturilor pentru indeplinirea criteriilor de aderare la UE. "Decat sa facem o rafuiala neesentiala cu doi ministri - care banuiesc ca au tras niste invataminte din ceea ce s-a intamplat - este mult mai important sa le dam posibilitatea sa-si duca mandatul la bun sfarsit", a explicat primul-ministru. El a exemplificat prin situatia institutiei conduse de Sebastian Vladescu, care "are de rezolvat unul dintre steguletele rosii importante de pe calendarul de integrare - interoperabilitatea sistemelor de comunicare a datelor privind TVA", Codul Fiscal, bugetul rectificat si pregatirea bugetului pentru anul viitor. Totusi, Tariceanu a subliniat ca atitudinea lui Vladescu si Ungureanu a fost considerata "mai mult decat regretabila" atat in teritoriu, cat si la nivel central.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.