Calin Popescu Tariceanu de a solicita retragerea trupelor romanesti din Irak continua sa apara.
De data americani. Acuzati in SUA de orchestrarea actiunilor anti-Bush, acestia sunt banuiti ca fiind implicati si in recentul scandal politic de la
Calin Popescu Tariceanu de a solicita retragerea trupelor romanesti din Irak continua sa apara.
De data americani. Acuzati in SUA de orchestrarea actiunilor anti-Bush, acestia sunt banuiti ca fiind implicati si in recentul scandal politic de la Bucuresti.

Instruit in tehnici de campanie in fieful democratilor din Washington
Speculatiile vizeaza, de fapt, o posibila consultanta acordata premierului Calin Popescu Tariceanu de catre Partidul Democrat american, aflat in opozitie fata de presedintele George W. Bush.
De altfel, recent, in SUA, partidul lui John Kerry si Hillary Clinton a declansat o dura campanie impotriva razboiului din Irak.
Mirel Talos este secretar de stat si coordoneaza Departamentul de analiza si planificare politica al guvernului. De aceea, cei care fac speculatiile spun ca planul de actiune "Retragerea din Irak" l-ar fi avut ca unul din autori pe Talos. Acesta, conform biografiei oficiale, ar fi urmat un curs de campanie electorala la Institutul National Democrat din Washington, o structura a Partidului Democrat american, care se ocupa de tarile din Lumea a treia, pe care ar trebui sa le initieze pe drumul spre democratie. NDI are un birou si la Bucuresti. NDI il are ca presedinte pe Madeleine Albright, fostul secretar de stat din perioada presedintiei lui Bill Clinton. Presedinte emerit al National Democratic Institut for International Affairs este Walter Mondale, fost candidat democrat la presedintia SUA.

Asociati la Bucuresti
Dupa sederea la Washington in fieful democratilor, Talos a intrat in contact si cu una din firmele americane de consultanta politica, care fac imaginea partidului. Este vorba de Struble Eichenbaum Communications, cu care Talos s-a asociat apoi pentru crearea unei firme in Romania, Ergon Communications. Talos este managing director al acestei firme.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.