Agentia Centrala de Informatii (CIA) a renuntat la departamentul care se ocupa de urmarirea lui Ossama ben Laden. Timp de un deceniu, unitatea respectiva - denumita Alec Station - s-a aflat pe urmele sefului retelei Al-Qaeda si ale locotenent
Agentia Centrala de Informatii (CIA) a renuntat la departamentul care se ocupa de urmarirea lui Ossama ben Laden.

Timp de un deceniu, unitatea respectiva - denumita Alec Station - s-a aflat pe urmele sefului retelei Al-Qaeda si ale locotenentilor sai. Teoretic, unitatea a fost desfiintata anul trecut, scrie cotidianul New York Times, iar expertii care activau in cadrul acestui departament intern au fost mutati la Centrul pentru contraterorism al CIA. Unitatea a fost creata in 1996, cand apelurile lui ben Laden la lansarea razboiului sfant mondial (jihadul - n.r.) au inceput sa ingrijoreze Statele Unite.
URMARIREA CONTINUA. Decizia Agentiei de a renunta la serviciile acestor specialisti este criticata de unii si laudata de altii. Cert este ca hotararea a fost luata dupa ce serviciile secrete si alte organisme implicate in vanatoarea ""fantomei"" ben Laden au ajuns la concluzia ca Al-Qaeda nu mai este o organizatie bine structurata, cu o ierarhie clara. In locul ei au aparut mai multe grupari care organizeaza atacuri independente de atentatele puse la cale de ben Laden si de unul dintre cei mai de temut oameni ai sai, Ayman al Zawahiri. Mai multi reprezentanti ai CIA au incercat ieri sa asigure publicul ca autoritatile americane nu vor inceta urmarirea lui ben Laden. Reprezentantii CIA au insistat asupra faptului ca localizarea lui ben Laden si a oamenilor sai ramane o prioritate. Mai multi oficiali ai CIA au tinut sa precizeze ca Agentia poate face fata mai bine amenintarilor, concentrandu-se asupra situatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.