Mi-a fost mila de Anglia. De echipa Anglia, nu si de Beckham, ce-l considerat o supervedeta mondiala dar joaca asa cum joaca un fotbalist mediocru. Si ca sa fiu pana la cap rautacios, sa mai spun ca atunci cand l-am vazut vomitand am crezut ca doamna
Mi-a fost mila de Anglia. De echipa Anglia, nu si de Beckham, ce-l considerat o supervedeta mondiala dar joaca asa cum joaca un fotbalist mediocru. Si ca sa fiu pana la cap rautacios, sa mai spun ca atunci cand l-am vazut vomitand am crezut ca doamna Victoria a facut ea ce-a facut si l-a lasat gravid! Mi-a parut rau de Anglia, nu si de imbuibatul ei antrenor Sven Goran Erikkson, care nu stie nimic si care, am avut eu impresia, pe parcursul tuneului final a luat in brate sintagma "dupa mine potopul"! Cand vedeta echipei si antrenorul gruparii nu fac front comun cu toti luptatorii din teren, praful se alege, truditorii lor de la mijlocul terenului, Gerrad si Lampard, li se pune pata si nu mai sunt in stare sa transforme loviturile de la 11 m.
Anglia se intoarce acasa cu suporterii ei nascatori de conflicte stradale. Probabil blestemata de cei din Trinidad-Tobago care au primit un gol de la Peter Crouch, primul, intr-un fault vazut nu din Caraibe, ci chiar si din Malaezia! La fel si de cei din Paraguay pentru autogolul lui Gamarra si de cei din Ecuador in fata carora a primit un gol intamplator de la marele Beckham din lovitura libera la care madam Victoria a innebunit de fericire in tribuna!
O singura realizare a aratat Anglia pe stadioanele din Germania: superbul gol marcat de Joe Cole in partida cu Suedia. Prea putin pentru o echipa care a descalecat de pe cai mari in inima Europei.
Mi-a fost mila si de Brazilia, mai ales de Brazilia, de cinci ori campioana a lumii! In adancul sufeltului meu as fi vrut ca Brazilia sa se califice ca sa vad cum se comporta in disputa dintre ea, fosta colonie, si Portugalia, tara a carei limba o vorbeste si de unde au venit colonizatorii. Portughezii au un Crist mare, o statuie uriasa, pe malul de vest al Europei indreptat cu fata spre America de Sud, spre Brazilia. Si brazilienii au la Rio unul la fel, cu fata spre rasarit scrutand parca zarile de peste Atlantic. As fi vrut sa aflu care este mai adanc infipt in mintrea si sufletele componentilor celor doua grupari. Dar s-au opus francezii africanului (la origine), Zidane, care au facut tot ce le-a stat in puteri sa-i aduca repede cu picioarele pe pamant in ingamfatii de campioni mondiali. Si i-au adus, pentru ca Brazilia n-a venit in Germania sa-si apere titlul. A venit parca intr-o luna de miere. Sau la un picnic. Au tinut-o din filmari in filmari, din interviuri in interviuri, din driblinguri in driblinguri pana s-au driblat ei pe ei si ne-au driblat si pe noi toti. Cu Ronaldo rubincod si cu Ronaldinho inexistent, Brazilia nu putea mai mult. Pacat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.