Sergiu Andon, avocatul liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, va depune astazi contestatia impotriva deciziei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) care arata ca presedintele conservator a facut politie politi
Sergiu Andon, avocatul liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, va depune astazi contestatia impotriva deciziei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) care arata ca presedintele conservator a facut politie politica. Sergiu Andon a declarat ieri ca acesta contestatie este foarte voluminoasa, cuprinde 8 capitole si numeroase anexe. Deputatul conservator a precizat ca prin acest document incearca sa ajute membrii Colegiului CNSAS sa regandeasca acest caz, prin luarea in calcul a unor elemente pe care acestia nu le-au avut pana in prezent. Sergiu Andon a mai spus ca va aduce cate un exemplar pentru fiecare membru al Colegiului, pentru ca acestia sa studieze cu atentie materialul depus. Pe 20 iunie, Colegiul CNSAS i-a inmanat lui Dan Voiculescu decizia conform careia liderul conservator a facut politie politica. Dan Voiculescu a reclamat ca a primit dosarul incomplet de la CNSAS. El a spus ca lipsesc declaratiile sale olografe semnate "Felix", care probau faptul ca nu a facut politie politica. La randul sau, Sergiu Andon a afirmat ca detine informatii conform carora un membru al Colegiului CNSAS ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Dominic". CNSAS a demarat investigatii in acest sens, anuntand ca au fost identificate doua persoane cu numele conspirativ "Dominic", una din persoane fiind din Piatra Neamt si alta din Alba, insa "fara nici o legatura cu membri ai Colegiului CNSAS". CNSAS l-a somat pe Sergiu Andon sa puna la dispozitia institutiei toate documentele pe care le detine in legatura cu "cazul Dominic". Desi anuntase initial ca detine documente "senzationale", Sergiu Andon s-a prezentat la CNSAS, spunand ca nu are asemenea documente, ci doar informatii despre "Dominic", pe care i le-a furnizat "o sursa". (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.