Senatorul elvetian Dick Marty acuza mai multe guverne europene ca nu coopereaza suficient cu anchetatorii in cazul avioanelor si centrelor secrete de detentie ale CIA. Potrivit AFP, raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a facut a
Senatorul elvetian Dick Marty acuza mai multe guverne europene ca nu coopereaza suficient cu anchetatorii in cazul avioanelor si centrelor secrete de detentie ale CIA.

Potrivit AFP, raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a facut aceasta afirmatie in fata Comisiei temporare de ancheta a Parlamentului European. ""Nu a fost stabilit tot adevarul"", a continuat Marty. Tinta lui principala a fost Guvernul din Polonia, despre care elvetianul a spus ca nu a anchetat ""in mod serios"" acuzatiile privind zborurile CIA. ""Este ca si cum ai vedea un elefant, dar refuzi sa recunosti ca exista pana nu-i analizezi ADN-ul"", a adaugat el.
Concluzia temporara a anchetelor este ca, intr-adevar, ""unele persoane au fost rapite pe baza unor simple suspiciuni, predate unor state care practica in mod curent tortura si ca avioane inchiriate de CIA au aterizat aproape peste tot in Europa"", a spus Dick Marty.
El s-a aratat optimist ca investigatiile vor avansa in lunile urmatoare, cand noi surse vor avea, probabil, curajul sa dezvaluie informatiile pe care le detin. Dick Marty a criticat la inceputul lunii iunie 14 state europene pentru implicarea lor in transferurile ilegale ale CIA. Printre acestea se numara Polonia si Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.