In functie de PIB din 2005 calculat in dolari la cursul de schimb al pietei, Romania ocupa pozitia 49 in topul BM. Astfel, economia romaneasca a consemnat un Produs Intern Brut de 98,5 miliarde dolari, raportat la o populatie de 21,6 milioane de locu
In functie de PIB din 2005 calculat in dolari la cursul de schimb al pietei, Romania ocupa pozitia 49 in topul BM. Astfel, economia romaneasca a consemnat un Produs Intern Brut de 98,5 miliarde dolari, raportat la o populatie de 21,6 milioane de locuitori.
Bulgaria, situata pe locul 73 in topul BM, a obtinut un PIB de 26,6 miliarde dolari, la 7,7 milioane locuitori. Dintre statele din regiune, cele mai bune rezultate au fost obtinute de Rusia, cu un PIB de 763,7 miliarde dolari si o populatie de 143,1 milioane de persoane, urmata de Polonia, Cehia si Ungaria. Anul trecut, Romania a obtinut un Produs National Brut (PNB), de 82,9 miliarde dolari, plasandu-se pe locul 50 in topul Bancii Mondiale. PNB include activitatea de productie din economia nationala, dar si veniturile din strainatate. Pentru a calcula PNB in dolari, Banca Mondila a utilizat metoda Atlas, care presupune utilizarea cursului mediu al ultimilor trei ani, excluzand astfel variatiile semnificative.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.