Bibliotecile bucurestene "Ion Creanga", "V. Alecsandri", "Elena Farago", "P. Ispirescu" si "G. Toparceanu" au dat startul pe 1 iulie proiectului cultural "Roata copilariei" din cadrul programului estival "Vacanta 2006", program coordonat de Bibliotec
Bibliotecile bucurestene "Ion Creanga", "V. Alecsandri", "Elena Farago", "P. Ispirescu" si "G. Toparceanu" au dat startul pe 1 iulie proiectului cultural "Roata copilariei" din cadrul programului estival "Vacanta 2006", program coordonat de Biblioteca "Ion Creanga". Pornind de la ideea ca "bibliotecile pentru copii reprezinta un spatiu ideal de interferenta a activitatilor educative cu cele de recreere si petrecere a timpului liber", organizatorii "Rotii copilariei" si-au stabilit ca scop: "Ocuparea timpului liber pentru grupuri de 10-20 copii (cititori ai bibliotecilor publice bucurestene) in perioada vacantei mari, sub atenta indrumare a bibliotecarilor si animatorilor culturali". Printre activitatile cuprinse in acest proiect se numara: "Cartea de vacanta / Jocurile literare" - o modalitate de formare a personalitatii copilului; jocuri de interior/exterior; vizionarea unor casete de desene animate; ateliere de creatie pentru stimularea imaginatiei si a creativitatii folosind suporturi materiale diferite; concursuri literare (minispectacole de teatru, concurs de recitari, dimineti de basm...); concursuri sportive; vizite la obiective culturale; expozitii de desene si afise confectionate de copii. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.