In spitalele bucurestene se va reduce cu 1.302 numarul de paturi, respectandu-se indicatia ministrului Sanatatii de restructurare a unitatilor sanitare. Cea mai mare reducere de paturi, adica 409, are loc la Spitalul Universitar de Urgenta Bucure
In spitalele bucurestene se va reduce cu 1.302 numarul de paturi, respectandu-se indicatia ministrului Sanatatii de restructurare a unitatilor sanitare.

Cea mai mare reducere de paturi, adica 409, are loc la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Prof. dr. Mircea Cinteza, seful Clinicii de Cardiologie la SUUB, spune ca la aceasta clinica sunt zile cu 30 pana la 100 de solicitari de internari pentru 10 locuri libere. Iar la Clinica de Neurologie sunt cate doi bolnavi intr-un pat. ""Nu cred ca este logica aceasta reducere in conditiile in care SUUB este unic cu acest profil in partea de vest a Bucurestiului.""
La Spitalul Colentina sunt in prezent 1.100 de paturi si urmeaza sa se desfiinteze 200. Directorul spitalului, dr. Petre Cosareanu, spune ca vechea conducere a inaintat cifra de 200 si ca el poate renunta doar la 100 de paturi. ""In Bucuresti, numarul de paturi raportat la numarul de locuitori este mai bun comparativ cu restul tarii. Si indicele de utilizare a paturilor este bun, din cauza fluxului mare de pacienti inclusiv din judetele limitrofe. Motiv pentru care reducerea numarului de paturi trebuie facuta pe criterii obiective.""
In viitor, capitala ar putea avea doua spitale regionale de urgenta: unul pentru municipiul Bucuresti si altul pentru regiunea Muntenia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.