Ramon Calderon (foto stanga), noul presedinte al lui Real Madrid, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va incerca sa-l transfere pe fundasul roman Cristian Chivu, de la AS Roma. "Voi incerca incerca sa-l transfer pe Chivu pentru a
Ramon Calderon (foto stanga), noul presedinte al lui Real Madrid, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va incerca sa-l transfere pe fundasul roman Cristian Chivu, de la AS Roma. "Voi incerca incerca sa-l transfer pe Chivu pentru a intari defensiva", a spus Calderon, pe a carui lista se mai afla si mijlocasul Mahamadou Diarra de la Olympique Lyon. De asemenea, Calderon a precizat ca italianul Fabio Capello va fi viitorul antrenor de la Real Madrid. "Antrenorul nostru este Capello, Predrag Mijatovic va fi director sportiv, iar Franco Baldini va ocupa postul de secretar general. Va asigur ca, din sezonul viitor, la Real vor juca Cesc Fabregas si Arjen Robben", a declarat Calderon. Noul presedinte al madrilenilor a spus ca spera sa-l convinga pe francezul Zinedine Zidane sa nu se retraga si sa continue la formatia spaniola. Calderon a fost ales in functia de presedinte al lui Real la alegerile care au avut loc duminica, fiind votat de 8344 de persoane (29,8%). Calderon a castigat la "mustata" in fata lui Juan Palacios (8098 de voturi; 28,9%), lista fiind continuata cu Juan Miguel Villar Mir 96.702 voturi; 23,9%), Lorenzo Sanz (2377 de voturi; 8,4%) si Arturo Baldasano (1581 de voturi; 5,6%). La vot au participat 27.998 de votanti din cei 66.355 de "socios" ai lui Real (un procentaj de 42,9%). Au fost anulate 492 de voturi (1,8%), iar alte 404 (1,4%) au fost fara vreo nominalizare. Totusi, numirea sa a fost oficializata ieri dupa amiaza la capatul unor conflicte mari, pentru ca in calcul nu au mai intrat voturile exprimate prin corespondenta, peste 10.000. "Comisia electorala a clubului Real Madrid l-a declarat in unanimitate presedinte pe candidatul Ramon Calderon Ramos, cel care a obtinut, duminica, cele mai multe voturi exprimate personal de <<socios>>", a anuntat clubul madrilen pe site-ul sau oficial. Oficializarea alegerii lui Ramon Calderon, un avocat in varsta de 55 de ani, a fost intarziata din cauza deciziei Justitiei spaniole de vineri de a "exclude provizoriu votul prin corespondenta".
Secretarul comisiei electorale a clubului, Enrique Sanchez, anuntase duminica seara ca membrii comisiei vor cere unui cabinet de avocati sa rezolve problema "avand in vedere complexitatea juridica a situatiei" si mai ales ca urmare a contestarii rezultatului scrutinului de catre candidatul Juan Villar Mir, care a acuzat sistemul nesigur de votare de la distanta, care ar putea duce la fraude. In cazul in care s-ar fi decis luarea in calcul si a voturilor prin corespondenta, candidatii clasati intre locurile doi si patru, Juan Miguel Villar Mir, Lorenzo Sanz si Arturo Baldasano, ar fi avut sanse teoretice sa castige sefia gruparii madrilene. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.